Paradă în costume confecționate manual pentru a cinsti culorile şi aromele toamnei

Paradă în costume confecționate manual pentru a cinsti culorile şi aromele toamnei
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Chiar dacă toamna nu este mereu anotimpul preferat al copiilor, fiindcă joaca afară este înlocuită de activităţi desfăşurate mai mult înăuntru, există modalităţi să-i facem să iubească activităţile specifice toamnei, inclusiv pe cele gospodăreşti şi să se implice în ele. 

În astfel de activităţi au fost implicaţi preșcolarii de la „Grădinița cu program prelungit Nr. 39, cu structurile sale, cei de la Grădinița cu program normal ”Ion Creangă” și Grădinița cu Program Normal Nr. 34 Galați nu s-au lăsat mai prejos.

Îndrumați de educatoare și susținuți de părinți, micuții au organizat ”Sărbătoarea Recoltei", prilej cu care au demonstrat invitaților că știu să cânte și să danseze tradițional, dar și să fie un ajutor de nădejde în gospodărie, ajutând la pusul conservelor pentru toamnă. 

articol-272381_autor-146_img2.jpg

Directorul unității de învățământ, prof. Gabriela Samoilă, ne-a povestit că Proiectul Educațional Local "Carnavalul toamnei" a ajuns la a II-a ediție, iar motto-ul sub care s-au desfășurat activitățile a fost - "Toamna este o simfonie, artă vie, în mii de culori". "Când natura ajunge în amurgul pârguit al anului, când în fața ochilor ni se desfășoară un tablou mirific, în care culorile se luptă pentru supremație, nu poți să nu aduci un omagiu toamnei. Preșcolarii și părinții grădiniței ne-au susținut în realizarea activităților: parada costumelor ecologice, târg de toamnă cu preparate făcute în casă de mămici, dansuri populare, cântece și voie bună. Colegele mele au dat dovadă de imaginație și creativitate", a mai spus prof. Samoilă. 

toamna_2.jpg

La activitate au luat parte inspectorul şcolar pentru Educație Timpurie, prof. Mihaela Dobrin, școlari de la Școala Gimnazială «Grigore Moisil»,  elevi de la Liceul Teoretic  «Mircea Eliade», părinți și bunici.  „Preșcolarii au pregătit poezii, cântece si dansuri tradiționale românești, expoziție de dovleci, lucrări tematice, târg de toamnă cu produse de casă, pregătite chiar de ei în grădiniță (murături) sau de părinți (dulcețuri, compoturi, zacuscă), paradă de costume din reciclabile ori tradiționale, au încins hora mare, s-au pozat în decorul nostru de toamnă”, ne-a povestit un cadru didactic îndrumător.

Micuții au promis că vor cinsti așa cum știu ei mai bine și venirea iernii și vor învăța și  mai multe cântece și poezii pentru anotimpul zăpezii.

Citit 3274 ori Ultima modificare Duminică, 06 Noiembrie 2022 17:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.