Transfăgărăşanul şi Transalpina rămân dechise în funcţie de condiţiile meteo
Foto: foto turnulsfatului.ro

Transfăgărăşanul şi Transalpina rămân dechise în funcţie de condiţiile meteo
Şoseaua Trasfăgărăşan, un obiectiv turistic internaţional
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Dacă nu aţi reuşit să faceţi o plimbare pe şoselele considerate printre cele mai spectaculoase din lume, încă nu este timpul pierdut, mai ales cât vremea ţine cu noi. Traficul pe Transalpina şi Transfăgărășan rămâne deschis circulației publice, în premieră, în funcție de condițiile meteo, potrivit Digi 24. De mai multe ori în acest an, chiar și în timpul verii, nu doar în această toamnă, circulația publică pe cele mai înalte, renumite și mai spectaculoase drumuri montane din România a fost oprită temporar, din diverse motive: vremea, căderi de pietre, desfășurare de evenimente etc.

Oficial, ambele drumuri ar fi trebuit închise din octombrie până în primăvara anului viitor. Revoltele hotelierilor care dețin unități de cazare în zona celor două drumuri, nemulțumiți că ambele obiective turistice sunt exploatate mult prea puțin toamna și iarna, i-au determinat pe guvernanți să regândească strategia pentru acestea.

Evident, faptul că vremea este mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă a ajutat. Joi, 3 noiembrie 2022, spre exemplu, atât carosabilul de pe Transfăgărășan cât și cel de pe Transalpina erau uscate, fără pic de zăpadă sau alte precipitații, potrivit unui articol de pe adevărul.ro. Conducerea CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) a solicitat responsabililor din cadrul Direcțiilor Regionale să informeze în mod constant despre starea acestor drumuri montane din infrastructura rutieră.

Citit 755 ori Ultima modificare Duminică, 06 Noiembrie 2022 17:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.