Trei studenţi gălăţeni, în schimb de experienţă în Polonia, la Universitatea pentru Ştiinţele Vieţii

Trei studenţi gălăţeni, în schimb de experienţă în Polonia, la Universitatea pentru Ştiinţele Vieţii
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Trei studenţi de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi au efectuat o mobilitate în Polonia, la Universitatea pentru Știinţele Vieţii din Varșovia (WULS-SGGW). Mobilitatea a fost organizată în cadrul proiectului "Internaţionalizare academică și socială a studenţilor la Universitatea «Dunărea de Jos» din Galaţi - IDEI (UGAL)22", proiect finanţat prin Fondul de Dezvoltare Instituţională (FDI 2022).

Scopul acestei mobilităţi a fost de a realiza schimburi de bune practici în domeniul internaţionalizării, de a prezenta universitatea gălăţeană și programele de studii organizate pentru studenţii internaţionali și de a pune bazele unor colaborări viitoare cu cadrele didactice și studenții de la Universitatea pentru Știinţele Vieţii.

Selecţia studenţilor a fost realizată printr-o competiţie deschisă la care au putut participa toţi studenţii universităţii. Condiţia de eligibilitate impusă a fost ca studenţii să urmeze, în prealabil, un curs de limba engleză nivel A2/B1, organizat în cadrul proiectului.

În total, au fost disponibile trei locuri pe universitate, iar în urma concursului, studenţii care s-au clasat pe primele poziţii în funcţie de punctajele primite au fost: Dorofte Andreea de la Facultatea de Știinţa și Ingineria Alimentelor, Darie Iulia-Florentina de la Facultatea de Știinţe și Mediu și Năstase Mihăiţă de la Facultatea de Inginerie. Alături de cei trei studenţi, au participat și două cadre didactice, care au avut rolul de mentori pe durata deplasării, prof. dr. ing. Daniela Borda de la Facultatea de Știinţa și Ingineria Alimentelor și conf. dr. ing. Florin Susac de la Facultatea de Inginerie.

În timpul vizitei, gazda care a însoțit permanent echipa României a fost prof. dr. ing. Katarzyna Samborska de la Universitatea pentru Știinţele Vieţii, Institutul pentru Știinţa Alimentelor. Programul a fost unul foarte diversificat. Astfel, studenții și cadrele didactice au participat la întâlniri cu reprezentanţi ai conducerii WULS-SGGW, cu responsabilii pentru studenţii incoming, au vizitat laboratoare didactice și de cercetare, au participat la cursuri demonstrative alături de studenţii polonezi, au vizitat spaţiile sociale (bibliotecă, cămine etc) și au participat la evenimentul WTZ Pumpkin Day, organizat de instituţia gazdă, eveniment în cadrul căruia studenţii au reprezentat cu succes universitatea gălăţeană.

Năstase Mihăiţă, Facultatea de Inginerie: "Vizita mea la Universitatea din Polonia a fost, cu siguranţă, cea mai bună decizie pe care am luat-o. Înainte de a pleca, toată lumea îmi spunea cât de grozavă va fi experiența și cât de mult aveam să mă distrez, iar acele cuvinte au prins viață atunci când am trăit-o. Experiența de student participant la mobilitate este grozavă. Am văzut locuri uimitoare și mi-am îmbogățit perspectiva legată de educație. Recomand cu căldură oricărui student o astfel de experiență".

Andreea Dorofte consideră că această mobilitate a fost un bun prilej de a afla cum se face cercetare într-o universitate cu tradiţie, așa cum este Universitatea din Varșovia: "A fost un mod de a-mi menţine interesul viu, aprins, faţă de domeniul în care studiez, Ingineria Produselor Alimentare. Am un îndemn către studenţi: să îndrăznească să aplice la cât mai multe astfel de mobilităţi, deoarece activităţile extracurriculare le vor aduce noi cunoștinţe, dezvoltare personală, dar și diversificarea vieții sociale. Mulţumesc cadrelor didactice care au organizat această mobilitate și celor care au fost alături de noi!"

Şi pentru Iulia-Florentina Darie mobilitatea a fost o bună ocazie de a cunoaște oameni noi, specialiști în diverse domenii, atât din cadrul universităţii gălăţene, cât și din cadrul universităţii gazdă. "Activitățile la care am participat au fost utile și variate, iar atmosfera foarte plăcută. Ne-am întors mai bogaţi spiritual și din punctul de vedere al cunoștinţelor dobândite. Sper ca astfel de activităţi să se desfășoare cât mai des în viitor", consideră ea.

Citit 1455 ori Ultima modificare Joi, 10 Noiembrie 2022 11:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.