Galaţiul – înecat de fumul gropii de gunoi

Galaţiul – înecat de fumul gropii de gunoi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ecosalul – amendat cu 500.000.000 de lei vechi * „Focul a fost pus”, susţine Ion Ionescu, directorul firmei Ecosal *

De două zile, a reînceput odiseea focurilor mocnite de la groapa de gunoi a oraşului. Aşadar, încă de marţi după-amiaza, gălăţenii din cartierul Dunărea sunt martori neputincioşi ai invaziei miasmelor insuportabile, care se revarsă în oraş dinspre Şendreni.

NU intervenţiei cu apă

Aflată la ieşirea din Galaţi spre Şendreni, la groapă nu se poate interveni cu mijloace tradiţionale de stingere a focului (autospecialele cu apă ale Inspectoratului Situaţiilor de Urgenţă Galaţi), din cauza depozitelor de gaze aflate în interiorul gropii.

„Dacă se intervine cu apă, nu facem decât să stingem incendiul de la suprafaţă, dar din cauza depozitelor de gaze, la interiorul gropii se formează jar, iar acesta continuă arderea, aşa că pompierii nu au eficienţă. De această dată, ISU nici nu a fost solicitat să intervină”, explică locotenentul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Amendă şi reacţie

„Locuitorii din Dunărea simt deja efectele incendiului de la groapă, iar acesta continuă”, spunea ieri după-amiază şi Mihai Turcu, şeful Gărzii de Mediu Galaţi, continuând: „Ecosalul a fost deja amendat cu jumătate de miliard de lei vechi. Aşteptăm să vedem când lichidează incendiul”.

Contactat telefonic, Ion Ionescu, directorul Ecosalului, nu poate accepta verdictul Gărzii: „Amenda este nedreaptă, este un abuz din partea domnului Turcu. Dacă eu sunt administratorul gropii de gunoi, unde scrie că tot eu trebuie să sting focul de la groapă? Ce dacă mi-a dat 500 de milioane de lei vechi? Am contestat deja amenda”.

„Groapa nu s-a aprins singură”

Nemulţumit de sancţiunea primită, directorul Ecosalului justifică: „Focul a fost pus. Groapa nu s-a aprins singură, de la căldură. A început să ardă mocnit de marţi, de la ora 17,30. De atunci acţionăm încontinuu cu două echipaje, fiecare a câte şase oameni, pentru stingerea focarelor. Încercăm să lichidăm cât mai rapid focul, dar facem şi noi ce putem. Presiunea pe care o face Turcu este incorectă”.

Cu verdictele pe masă – Garda nemulţumită, Ecosalul amendat, ISU neputincios – gălăţenii de la margine de oraş se coc mai departe: şi sub caniculă, şi înecaţi de fum de gunoi

Citit 2536 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.