Fiecare pas te poate ucide

Fiecare pas te poate ucide
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un bărbat în floarea vârstei a fost la un pas de moarte, dintr-o simplă greşeală * Un dispozitiv ortopedic i-a secţionat o arteră, iar sângerarea i-a fost aproape fatală * Dar, dacă n-ai noroc… *

E drept că o nenorocire nu vine niciodată singură, dar parcă unele momente sunt anume făcute doar ca să ne convingă că numai o minune ne ţine în viaţă, ceas de ceas. 

E cazul unui gălăţeanul internat acum în serviciul de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi. Detalii ne-a oferit purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Nicolae Bacalbaşa (FOTO).

„O vorbă românească spune că dacă ai ghinion găseşti un ciob de sticlă în fundul unui organ pe care nu-mi permit să-l nominalizez. Acest fapt a fost ilustrat recent de un pacient cu o fractură de humerus, căruia i se pusese o tijă. Omul a reuşit să cadă din picioare, tija s-a desprins din os şi i-a străpuns principala arteră a membrului superior – artera humerală”.

„Noroc că nu a sângerat atât de tare cât să moară pe loc din cauza contrapresiunii exercitate de cheagul de sânge care s-a format. A fost operat de urgenţă, i s-a cusut artera, ceea e nu e lucru simplu şi i s-a salvat membrul anterior”, a precizat dr. Bacalbaşa.

Citit 1258 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.