Cât costă să-ți distrezi copilul în „Orășelul lui Moș Crăciun” (FOTO)

Cât costă să-ți distrezi copilul în „Orășelul lui Moș Crăciun” (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Deși oferta pare destul de sărăcăcioasă în "Orășelul lui Moș Crăciun" din zona centrală a Galațiului, prețurile nu sunt deloc modeste. Și nu ne referim la produsele alimentare - unele de o calitate îndoielnică - ci la distracție. Gratis sunt uitatul, o poză cu renii cântăreți sau una în săniuța moșului. În rest, părinții trebuie să plătească pentru oricare dintre distracțiile pe care le-ar alege copilul: patinoar, carusel sau "Atelierul lui Moș Crăciun".

Cel mai ieftin este, deocamdată, caruselul electric: 10 lei de persoană pentru o cursă de trei minute de învârteală. În vecinătatea lui, brăduții împodobiți de elevii gălățeni, care ar urma să fie donați de Crăciun familiilor nevoiașe se degradează văzând cu ochii. La poalele unora s-au adunat globuri sparte și decorațiuni rupte, iar cutiile în care erau cadouri s-au deformat și murdărit.

"Patinuarul", pentru că așa scrie pe afișele expuse - limba română pare să-și fi spart capul pe gheață - cere și el bani: 10 lei pentru închirierea unei perechi de patine, 20 de lei pentru accesul pe patinoar și 10 lei - "pinguinul" pentru cei începători sau nesiguri.

Însă ceea ce-i intrigă pe părinți este tariful cerut pentru intrarea și participarea copilului la un workshop în "Atelierul lui Moș Crăciun" - 20 de lei. Pentru ce? Pentru materialele folosite și pentru că produsul realizat - o figurină de ipsos pictată, o felicitare sau o turtă dulce decorată - îi rămâne copilului. În regulamentul afișat pe ușă scrie că trebuie formate grupe de câte zece copii, pe care părinții să-i aștepte afară. Luni seară, pe fereastra atelierului se zăreau doar doi copii care își încercau talentul realizând decoraţiuni de Crăciun.

Veți spune că în orice parc de distracții se plătește! Așa este, dar reamintim că acest "Orășel al lui Moș Crăciun" este plătit din bani publici. Pentru acest eveniment, în urma achiziției publice, Primăria municipiului Galați a alocat suma de 180.000 de lei, oferta declarată câștigătoare fiind cea depusă de către firma Autentic Tehnology & Events.

Foto: Anca Melinte

Citit 7188 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Februarie 2023 07:55

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.