Medicii de la Județean, acuzați de moartea unui pacient, au fost trimiși în judecată

Medicii de la Județean, acuzați de moartea unui pacient, au fost trimiși în judecată
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați a anunțat joi, 22 decembrie, finalizarea anchetei în dosarul deschis ca urmare a decesului unui pacient, anul trecut, din motive imputabile către nu mai puțin de șapte medici ai Spitalului de Urgență.

Cadrele medicale au fost trimise în judecată după ce Nicu Florin Chirilă (46 ani) și-a pierdut viața, deși suferea de pneumonie, o boală care nu i-a fost diagnosticată și tratată corespunzător. În schimb, bărbatul a fost plimbat mai multe zile de acasă la spital precum și între mai multe unități sanitare și testat nejustificat de mult pentru COVID-19.

”Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, s-a dispus trimiterea în judecată a șapte inculpati, medici din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi la data faptelor, patru din Unitatea de Primiri Urgenţe, trei din cadrul Laboratorului de Analize Medicale, toţi aflati sub măsura controlului judiciar, după cum urmează: - inculpat Cucu Bogdan-Dumitru, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă;

- inculpata Sandru Lidia, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi abuz în serviciu;

- inculpata Morcov Amalia-Florenta, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi abuz în serviciu;

- inculpata Ciureanu Olguța, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă;

- inculpata Morar Cristina, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, abuz în serviciu şi acces ilegal la un sistem informatic în scopul obţinerii de date informatice;

- inculpata Anton Ana, pentru savârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi acces ilegal la un sistem informatic în scopul obţinerii de date informatice;

- inculpat Țocu George, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.”, a anunțat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați.

Inițial, prin ordonanța de control judiciar, celor șapte medici li s-a intrezis să profeseze, însă instanța a anulat această interdicție. Dosarul va fi judecat de Tribunalul Galați.

Citit 5015 ori Ultima modificare Joi, 22 Decembrie 2022 22:34

6 comentarii

 • postat de comunismul
  Joi, 29 Decembrie 2022 14:05
  5.13.147.***
  daca ati vazut filmul romanesc moartea domnului lazarescu! sa stiti ca cam asta este spitalul judetean sfantul andrei! o cloaca! o infectie! conditii relativ bune sunt dar la spitalul ala de copii sfantul ioan! nu la spitalul judetean sfantul andrei! dar asta am mai zis-o spus-o si inainte! te duci acolo! dar nu te ajuta nimeni! te lasa asa sa te chinui! si apoi sa mori! cand iti dai practic ultima suflare!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mitrea
  Sâmbătă, 24 Decembrie 2022 08:20
  5.13.225.***
  Ai dreptate...nu aruncați cu pietre ci cu bolovani. Cu toate că starea de sănătate a pacientului se agrava în fiecare moment a fost ținut afară în frig atâtea ore, INUMAN (dacă era vreo rudă sau vrea pilă a unuia dintre doctori nu se intâmpla acest lucru) în plus se poate observa cu ușurință că o parte dintre doctori sunt făcuți la apelul de noapte, incompetenți și indiferenți. Păcat că mor oameni pe mâna unor neaveniți...
  0
  3
  Raportează
 • postat de Cetățean
  Vineri, 23 Decembrie 2022 10:31
  89.136.185.***
  Nu vă grăbiți să aruncați cu pietre. Rețineți că era în perioada restricțiilor impuse prin Covid 19. Rețineți că între simptomele pneumoniei și simptomele provocate de Covid sunt foarte multe asemănări (de ex.: insuficiența respiratorie). Era perioada în care, prin protocolul pentru depistarea și tratarea covidului, erau foarte multe interdicții cu privire la proceduri și la tratamentul medicamentos pentru orice boală.
  Am avut anul trecut două internări, imediat după eliminarea restricțiilor Covid, ambele finalizate cu operații dificile. Medicii și întregul personal medical din 3 secții s-au comportat cu foarte multă atenție și profesionalism. A contat mult și dialogul pacient-medici. Nu am ce să le reproșez; LE MULȚUMESC!
  10
  4
  Raportează
 • postat de paloma
  Vineri, 23 Decembrie 2022 01:34
  5.13.211.***
  Astia sunt doctori ???!!!
  3
  18
  Raportează
 • postat de das
  Vineri, 23 Decembrie 2022 01:08
  89.136.5.***
  Spitalul mortii! Iti e si frica sa ajungi pe mana lor ca te omoara!
  3
  27
  Raportează
 • postat de Justitia la Ro/UE
  Vineri, 23 Decembrie 2022 00:55
  108.245.201.***
  Le da cu suspendare , si va dura vreo 10 ani..
  1
  24
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.