Constructori gălățeni pentru modernizarea drumurilor județene

Constructori gălățeni pentru modernizarea drumurilor județene
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Joi, 5 ianuarie, Consiliul Județean (CJ) Galați a anunțat semnarea contractului pentru lucrări majore de modernizare pe o serie de tronsoane de drumuri județene, printre care și cel din zona pieței legumicole din Matca, de pe DJ 251.

Alte intervenții vor avea loc pe DJ 204N (la Hanu Conachi, între calea ferată și DN 25), tronsoanele de piatră cubică dintre Corni și Vârlezi, dar și pe DJ 242H, în Lunca (Jorăști).

"Piața legumicolă din Matca este o zonă foarte aglomerată, cu zeci de camioane care încarcă marfă și foarte mulți comercianți. Traficul în zonă, care acum se desfășoară pe două benzi de circulație, este foarte aglomerat în anumite perioade, mai ales în plin sezon al legumelor, ceea ce creează adevărate blocaje în timpul zilei, pe ambele sensuri. De aceea, am cerut proiectanților să găsească o soluție tehnică de lărgire a drumului, prin crearea de benzi suplimentare de circulație pentru cei care intră și ies din zona comercială, astfel încât să nu se mai formeze ambuteiaje", a declarat Costel Fotea, președintele CJ.

În plus, va fi realizat și un drum de acces dinspre DJ 251C (Mândrești) către depozitul de deșeuri de la Valea Mărului.

Valoarea totală a contractului de proiectare și lucrări este de 43.396.768 de lei (fără TVA), iar licitația a fost adjudecată de asocierea Citadina ’98 SA - Lemacons SRL - Tancrad SRL - Oldroad Construct SRL - Add Global Design SRL.

Citit 2649 ori Ultima modificare Joi, 05 Ianuarie 2023 18:10

2 comentarii

  • postat de dan
    Sâmbătă, 07 Ianuarie 2023 12:29
    5.13.197.***
    DN26 CAND V-A FI REFACUT ? acest drum , dupa intersectia de la Foltesti spre delimitarea cu jud Vaslui este dezastru, mai ales datorita camioanelor supraincarcate, devenind un pericol pentru circulatia publica.
    0
    0
  • postat de Gh. Gradinaru
    Vineri, 06 Ianuarie 2023 09:54
    86.35.208.***
    Semne bune anul are. La multi kilometri de drumuri judetene modernizate!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.