Parohia „Sf. Ioan Botezătorul” și-a sărbătorit patronul spiritual

Parohia „Sf. Ioan Botezătorul” și-a sărbătorit patronul spiritual
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Parohia "Sfântul Ioan Botezătorul" din municipiul Galaţi, aferentă cartierelor Micro 21 și Micro 19, și-a sărbătorit, sâmbătă, patronul spiritual. În această zi de mare sărbătoare, credincioșii l-au avut în mijlocul lor pe ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a săvârșit Sfânta Liturghie în această importantă biserică.

"La slujba arhierească au participat slujitorii parohiei şi numeroşi credincioşi veniţi cu credinţă şi evlavie să-l cinstească pe Sfântul Ioan, cel numit «înger în trup». În cuvântul de învățătură, Părintele Arhiepiscop a vorbit despre viața Sfântului Ioan Botezătorul, evidenţiind misiunea de martor şi mărturisitor al dumnezeirii Mântuitorului pe care a îndeplinit-o cel mai mare om născut din femeie.

Înaltpreasfinţia Sa a arătat că Sfântul Ioan Botezătorul i-a mustrat pe cei neduhovnicești și i-a avertizat că vor fi pedepsiți pentru fățărnicia, lăcomia, viclenia și lipsa lor de iubire.

De asemenea, ierarhul locului a arătat că lucrarea omenească prin care este pusă în evidență persoana proprie și are în vedere cele materiale este trecătoare, iar lucrarea duhovnicească din Biserică în care lăsăm să lucreze Duhul Sfânt are valoare veșnică, întrucât prin aceasta se realizează sfințirea noastră", se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

După tradiție, Înaltpreasfinţia Sa i-a stropit cu Agheasmă Mare pe toţi cei prezenţi la biserică şi a săvârşit, la demisolul locaşului de cult, o slujbă de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra clerului şi credincioşilor şi Parastasul pentru ctitorii și dreptmăritorii creştini din parohie trecuți la cele veșnice.

Citit 1310 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2023 02:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.