„Viaţa liberă” i-a răsplătit cu premii pe cei mai iubiţi colindători (FOTO și VIDEO)

„Viaţa liberă” i-a răsplătit cu premii pe cei mai iubiţi colindători (FOTO și VIDEO)
Copiii de la Grădinițele "Arlechino" și "Otilia Cazimir"
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Concursul "Colindători la «Viaţa liberă» 2022" a ajuns la final, odată cu decernarea premiilor celor trei câștigători ai afecțiunii cititorilor noștri.

Aşa cum am anunţat, în urma voturilor de la articolele în care am prezentat fiecare moment de colinde, au fost desemnate echipele câştigătoare, recompensate cu premii în bani, trofee şi diplome, pentru bucuria adusă în redacție, dar şi cititorilor noştri de pe site-ul "Viaţa liberă", unde am postat şi materiale video alcătuite de colegul nostru Ovidiu Amălinei, pentru ca şi gălăţenii să se bucure alături de noi.

Din cauza creşterii numărului de viroze şi a cazurilor de gripă, am preferat să ne ducem noi la câştigători, pentru a limita numărul de persoane cu care aceştia intră în contact.

Prima vizită a fost făcută la câștigătorii locului 1, micuții de la Grădinița "Arlechino" și Grădinița "Otilia Cazimir", coordonați de profesoarele pentru învățământul preşcolar Carmen Chiurtu, Mihaela Mitu și Alina Lazăr, aceștia fiind preferații publicului, în urma voturilor.

Micii colindători au cântat din toţi bojocii, iar trofeul s-a plimbat din mână în mână, copiii fiind încântaţi de recompensa care și-a găsit locul chiar la ei în grădiniță. Premiul în bani, de 1.000 de lei, împărţiţi egal între cele două grupe, i-a interesat mai puţin pe cei mici, semn că sunt educaţi bine, şi la grădiniţă, dar şi acasă. Le mulţumim pentru implicare dascălilor şi părinţilor!

Următoarea vizită a fost făcută membrilor corului Colegiului Naţional "Costache Negri", îndrumați de profesoara lor, Ştefania Stamate, unde ne-a primit și directoarea adjunctă a instituției, prof. Aura Ungureanu. Deşi au fost pe locul doi în preferințele publicului, arta lor este clar de locul I, dovadă că tocmai fuseseră invitaţi să cânte, de Ziua Culturii Naţionale, într-un spectacol organizat de Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard", unde au făcut o figură foarte frumoasă, alături de elevi seminarişti, în Ansamblul coral mixt "Camerata Juventus".

Elevii ne-au așteptat cu nerăbdare şi ne-au primit cu entuziasm, oferindu-ne, în amfiteatrul liceului, o interpretare a imnului instituției, compus de maestrul Eugen Dan Drăgoi. La rândul nostru, le-am înmânat trofeul şi diploma, inclusiv premiul de 750 de lei, pentru care prof. Ştefania Stamate va găsi cu siguranţă cea mai bună destinaţie.

Tot cu bucurie am fost primiţi şi de elevii clasei a III-a B de la Seminarul Teologic Ortodox "Sfântul Apostol Andrei", îndrumaţi de profesoara pentru învăţământul primar Daniela Porumb. Trofeul primit i-a motivat şi mai mult pe micii colindători, care ne-au spus că anul acesta vor să fie primii! Şi, ţinând cont că sunt şi talentaţi, şi ascultători, au toate şansele să reuşească.

Tuturor participanților la concursul nostru, profesorilor şi părinţilor, mulţumirile noastre că promovează tradiţiile şi obiceiurile româneşti şi că încurajează noile generaţii să ducă mai departe colindele moştenite din străbuni.

Beatrice Dumitriu, Anca Spânu

Citit 1667 ori Ultima modificare Duminică, 22 Ianuarie 2023 11:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.