Buget de (ne)dezvoltare, la Șendreni

Buget de (ne)dezvoltare, la Șendreni
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Primăria comunei Șendreni organizează vineri, 20 ianuarie, o dezbatere publică privind proiectul de buget estimat pentru anul 2023, dar și privind majorarea taxei de salubrizare la 160 de lei/an, în creștere cu 33 la sută față de anul trecut. Pe pagina sa de Facebook, consilierul local USR Gheorghe Ștefanache este de părere că această taxă este cea mai consistentă din zonă, peste ceea ce plătesc locuitorii din celelalte UAT-uri aflate în proximitatea municipiului reședință de județ.

Pe de altă parte, cheltuielile bugetului local prevăzute la secțiunea de dezvoltare se ridică la doar 584.000 de lei, sumă ce ar proveni, conform documentului publicat de primărie, exclusiv din excedentul anului trecut, semn mai mult decât evident că fondurile europene nu au ajuns și la Șendreni.

Altfel, cheltuielile secțiunii de funcționare depășesc valoarea de 10,6 milioane de lei, iar consilierul Ștefanache este de părere că dezvoltarea comunei va avea loc doar în baza veniturilor ce ar putea fi obținute în urma vânzării unor terenuri. În context, acesta a solicitat ca dezbaterea de vineri, programată la ora 13,00, să fie transmisă în direct pe pagina de Facebook a Primăriei Șendreni.

Citit 752 ori Ultima modificare Joi, 19 Ianuarie 2023 12:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.