Combinatul siderurgic își modernizează laminoarele și oțelăria

Combinatul siderurgic își modernizează laminoarele și oțelăria
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Combinatul Liberty Galați va continua în 2023 o serie de proiecte menite să ducă la extinderea portofoliului de produse și flexibilitatea pe piață a companiei. Investițiile vor avea o importantă componentă de digitalizare și automatizare, dar și de transformare Greensteel, în sensul atingerii neutralității emisiilor de carbon până în 2030, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

După cum v-am informat în cadrul ziarului ”Viața liberă”, în combinatul Liberty Galați se află în această perioadă în derulare un program de mentenanță la Furnalul nr.5. Vor fi însă  modernizate și alte componente ale fluxurilor de producție.

"Pentru a ne extinde portofoliul de produse și pentru a crește flexibilitatea și profitabilitatea producției, în 2023 vom implementa o linie automată de acoperire a țevilor și vom pune în funcțiune o noua instalație de răcire controlată la Laminorul de Tablă Groasă nr. 2. Cuptorul de Normalizare din cadrul laminorului va fi modernizat, astfel încât să creștem controlul calității benzilor de oțel. Anul acesta vom derula, de asemenea, o serie de proiecte de eficientizare, precum creșterea gradului de automatizare la Oțelărie – atât la Metalurgie Secundară, cât și la Mașina de Turnare nr. 1 – și modernizarea foarfecii volante de la Laminorul de Benzi la Cald, în vederea creșterii calității produselor și reducerii duratei de operare”, a declarat directorul executiv al Liberty Galați, Prasanta Mishra.

Cu scopul de a crește eficiența și calitatea produselor, Liberty Galați va continua anul acesta seria de proiecte strategice începute în 2022, printre care:  dezvoltarea unei aplicații de traking a benzilor laminate în Trenul Degrosisor al Laminorului de Benzi la Cald, care permite urmărirea automată a produselor laminate, ușurând astfel munca operatorilor;  implementarea unei soluții digitale moderne de marcare a produselor din tablă cu ajutorul unei imprimante mobile, care decodifică informația și o tipărește pe produsele din cadrul Laminorului de Tablă Groasă 2, reducând astfel timpul de lucru; digitalizarea și integrarea în rețeaua de proces a cântarelor tehnologice, astfel încât să poată comunica în timp real cu alte dispozitive de automatizare.

Din seria proiectelor dezvoltate pentru a îmbunătăți procesul de producție se regăsesc: calculul automat al temperaturii și al timpilor pentru tratament la Cuptorul de Normalizare 1, prioritizarea introducerii bramelor în cuptoarele de propulsie și calculul automatizat al consumului de energie la Laminorul de Benzi la Cald, precum și urmărirea automată a rulourilor de pe linia de producție, cu impact în minimizarea pierderilor de metal în cadrul procesului de fabricare.

”Echipele de specialiști IT ai companiei au accelerat dezvoltarea tehnologică a proceselor și operațiunilor Liberty Galați, demarând o serie de proiecte majore de integrare cu platforma Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Aceste proiecte presupun generarea digitală a rapoartelor și facturilor și transmiterea automată a acestora către autoritățile fiscale. În prezent, se implementează proiectul E-transport, un sistem care va transmite date către platforma ANAF cu privire la transporturile rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat și soluția SEAL, care va digitaliza procesul de actualizare, validare și distribuire a documentelor de management al calității (QMS)”, se precizează în comunicatul de presă al Liberty Galați.

”Ne propunem să transformăm Liberty Galați, un pilon cheie al grupului nostru, într-o companie a viitorului prin digitalizare, automatizarea proceselor și decarbonizarea producției. Deși operăm în continuare pe o piață dificilă, proiectele de modernizare și inovare derulate de echipele noastre vor continua pentru a asigura companiei o poziție solidă în momentul revenirii pieței în cursul acestui an", a declarat Sandip Biswas, Chief Investment Officer Liberty Steel Group.

Citit 6335 ori Ultima modificare Joi, 26 Ianuarie 2023 15:39

4 comentarii

  • postat de Dio
    Joi, 26 Ianuarie 2023 23:52
    89.39.81.***
    Opriti furtul materialului de aliaj ( prafurilor scumpe ) din combinat futu-i ceapa ma-sii. De zeci de ani se tot fura din el. Vilele de la Vanatori si din oras nu s-au ridicat prin munca cinstita in gatu' ma-sii de treaba.
    0
    0
  • postat de marr
    Joi, 26 Ianuarie 2023 20:45
    86.124.201.***
    Uniunea Europeana ar cam trebui sa ia atitudine si sa sprijine Modernizarea Siderurgiei , mai ales ca tot ii trage cu Otelu' Verde si salvarea (de poluare)Planetei .
    Daca nici UE nu mai are bani ...atunci ce sa mai zica Privatu' . Punctual 3-4 noduri/tari industriale .
    Franta-Spania-Italia-Germania , Olanda - au ( raport EuroMetal 2022 ) scaderi intre 9-12% .
    Macar sa se modernizeze si mai dau ceva locuri de munca ...sau prefera sa iasa oamenii in strada de prea multa 'bogatie'?
    0
    0
  • postat de @)-----
    Joi, 26 Ianuarie 2023 07:53
    194.105.20.***
    @Aad

    In principiu suna bine, insa doar atat.
    Trezindu-ne la realitate, ar trebui sa mentionam ca in momentul de fata doar China si-ar permite sa construiasca un Combinat Siderugic nou-nout de dimensiunile celui de la Galati. Ar costa zeci de miliarde de Euro si timp!
    Niciun investitor privat de pe Planeta nu-si permite sa faca asta in momentul de fata.

    Nici vremurile nu tin cu industria siderurgica.
    Toate fluxurile de aprovizionare cu materii prime sunt date peste cap, preturile de achizitie a acestora si ale energiei au explodat, inflatia a luat-o razna, dobanzile bancare la fel. Marii producatori si-au redus sau au oprit capacitati insemnate de productie, nu se imprumuta cu zeci de miliarde de euro pentru a investi intr-o piata mai instabila ca oricand.
    0
    0
  • postat de Aad
    Miercuri, 25 Ianuarie 2023 15:04
    70.25.40.***
    M-am cam plictisit de când se modernizeaza, se investeste în ecologizare, în eficienta energetica.... De pe vremea lui Mittal... Mai bine îl demolau complet si faceau altul.
    Sau... nu cumva chiar asta se întampla în Combinat, si suntem abia la capitolul demolare???....
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.