Trei morți și patru răniţi grav, după un accident al unui autocar românesc în Slovenia

Trei morți și patru răniţi grav, după un accident al unui autocar românesc în Slovenia
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un autocar înmatriculat în România a ieșit în decor de pe o autostradă din Slovenia și s-a răsturnat. Autocarul transporta 32 de cetăţeni români spre Italia. Trei persoane au murit, iar alte patru au fost transportate de urgenţă la o unitate medicală, scrie HotNews.ro.

MAE anunţă că Ambasada României la Ljubljana, Republica Slovenia, a fost notificată de către autorităţile locale cu privire la producerea unui accident rutier pe data de 3 februarie 2023, pe autostrada A1, între localităţile Garčiani şi Murska Sobota, în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, care transporta 32 de cetăţeni români spre Italia. Trei cetăţeni români au decedat, iar alţi patru au fost transportaţi de urgenţă la o unitate medicală, mai spune MAE, potrivit News.ro

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Ljubljana, Republica Slovenia, a fost notificată de către autorităţile locale cu privire la producerea unui accident rutier la data 3 februarie 2023, pe autostrada A1, între localităţile Garčiani-Murska Sobota, în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, care transporta 32 de cetăţeni români spre Italia.

Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins demersuri în regim de urgenţă, pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate, precum şi cu privire la circumstanţele producerii accidentului. Totodată, o echipă mobilă consulară din cadrul Ambasadei României la Ljubljana s-a deplasat la faţa locului, pentru a acorda asistenţă consulară cetăţenilor români implicaţi în accident.

Ceilalţi 25 de pasageri se află într-o locaţie a Agenţiei Drumurilor din Murska Sobota, unde le-au fost puse la dispoziţie băuturi calde şi alimente, urmând să fie preluaţi de un autocar al companiei de transport, pentru continuarea călătoriei, precizează MAE.

Ancheta autorităţilor slovene cu privire la acest accident este în desfăşurare.

Ambasada României la Ljubljana continuă dialogul cu autorităţile locale privind evoluţia stării de sănătate a răniţilor, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale, precum şi sprijin în procedura de repatriere a trupurilor neînsufleţite şi eliberarea certificatelor de deces.

Citit 2061 ori Ultima modificare Luni, 06 Februarie 2023 20:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.