×

Avertizare

JFolder: :files: Calea nu este un director. Cale: [ROOT]/images/galerie/mergand-la-gradinita-copiii-ucraineni-au-sansa-la-o-viata-normala2023
×

Notificare

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

A murit creatorul de modă Pacco Rabanne

A murit creatorul de modă Pacco Rabanne
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Creatorul de modă basc Francisco Rabaneda Cuervo, cunoscut sub numele de Paco Rabanne, a murit vineri, la vârsta de 88 de ani, potrivit unui comunicat al grupului spaniol Puig.

Designerul, care s-a născut la Pasaia (Gipuzkoa), pe 18 februarie 1934, era cunoscut pentru creaţiile sale textile şi marca de parfumuri, scrie HotNews, preluând anunţul din El Pais. "A făcut parte dintre cele mai vizionare figuri din moda secolului al XX-lea şi moştenirea sa va rămâne o sursă constantă de inspiraţie", se arată într-o declaraţie a mărcii sale, pe reţelele de socializare.

Rabanne a fost distins cu National Fashion Design Award în 2010 pentru "inovaţia sa şi contribuţia în toate domeniile culturii secolului XX". Este fiul unui general andaluz loial Republicii pe nume Francisco Rabaneda Postigo, care a fost ucisîn 1937. Mama sa era bască a fost şi ea militantă şi membră a conducerii Partidului Comunist din Spania.

Când avea cinci ani, Rabanne s-a mutat cu familia în Franţa. După ce s-a stabilit la Paris, a studiat Arhitectura la Şcoala Naţională Superioară de Arte Plastice. A intrat rapid în lumea modei, pentru că mama lui lucrase în atelierul de modă Balenciaga din San Sebastián.

La început, a conceput accesorii pentru creatori precum Givenchy, Balenciaga sau Dior. În 1963 şi-a prezentat prima colecţie de costume, în care a amestecat materiale precum plasticul, hârtia sau aluminiul. De atunci, a creat un imperiu în lumea modei, variind de la haute couture, îmbrăcăminte şi parfumuri, până la elemente decorative. Marca sa a devenit parte a grupului spaniol Puig în anul 1986.

Rabanne, care a anunţat în 1999 că renunţă la creaţiile haute couture, era cunoscut şi pentru activităţile sale artistice şi pentru latura sa filosofică.

Citit 1835 ori Ultima modificare Duminică, 05 Februarie 2023 07:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.