Tehnologii de top, cercetare ştiinţifică şi sculptură în metal la Galaţi. "SUDURA 2023" - eveniment internaţional la Universitatea "Dunărea de Jos" (FOTO)

Tehnologii de top, cercetare ştiinţifică şi sculptură în metal la Galaţi. "SUDURA 2023" - eveniment internaţional la Universitatea "Dunărea de Jos" (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Ce au în comun tehnologiile de ultimă oră, cercetarea științifică în domeniul ingineriei și o expoziție de sculptură în metal? Răspunsul se dă, pe 27 şi 28 aprilie 2023, la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați (UDJG), care organizează, în colaborare cu Asociația de Sudură din România (ASR) și Sucursala ASR Galați, Conferința Internațională "SUDURA 2023". Evenimentul se adresează specialiștilor din industrie, cercetare și învățământ superior și are o tematică referitoare la noutățile privind dezvoltarea procedeelor, materialelor și aplicațiilor industriale din domeniul sudării.

Principalele subiecte abordate se axează pe stadiul actual și tendințele în dezvoltarea tehnicilor de îmbinare şi sudare, robotizarea proceselor şi inteligenţa artificială aplicată în domeniul sudării, fabricația aditivă şi procese conexe, informatizare și digitalizare în domeniul sudării, fabricația ecologică a structurilor sudate, comportarea materialelor la sudare, modelarea și simularea proceselor de sudare, metode avansate în controlul de calitate şi nedistructiv al îmbinărilor sudate și, nu în ultimul rând, designul şi arta în ingineria sudării.

Pe lângă specialiștii români din toată țara, prezenți în Aula Magna a Universității, pentru deschiderea oficială, la conferință sunt invitați specialiști din Elveția, Israel, Spania, Portugalia și India care vor prezenta, în secţiune plenară online, rezultatele recente ale cercetărilor din domeniile sudării și fabricației aditive.

Rectorul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi, prof. univ. dr. ing. Lucian Georgescu, şi-a exprimat admiraţia atât pentru complexitatea subiectelor propuse spre dezbatere, cât şi pentru calitatea participanţilor, mulţumindu-le colegilor pentru organizare şi invitaţilor pentru prezenţă.

La rândul său, prof. univ. dr. ing. Elena Scutelnicu, decanul Facultăţii de Inginerie, a făcut o prezentare a instituţiei, spunând că instituţia este unul dintre principalii piloni ai Universităţii şi principalul formator de specialişti în inginerie din regiunea sud-est, până inclusiv la nivel de şcoală doctorală, cu 15 conducători de doctorat. "Conferinţa de faţă este o tradiţie a noastră, cu peste 25 de ediţii, un prilej să discutăm despre nouăţile apărute, să schimbăm idei, să formăm parteneriate. Le mulţumesc specialiştilor care vin din 15 oraşe ale ţării, iar un gând de recunoştinţă merge către mentorii şi formatorii noştri, dl rector Emil Constantin, dl prorector Dumitru Răileanu, dl prof. Dănuţ Iordăchescu, dl prof. Miron Jora, dl prof. Victor Lupu şi, o pierdere recentă, dl prof. Dănuţ Mihăilescu, care, cu doar o lună înainte de a muri, a primit medalia aniversară "Corneliu Micloşi". Nu vreau să îl uit pe modelul nostru, dl prof. Valeriu Georgescu, care a fost şef al catedrei Utilajul şi Tehnologia Sudării, devenită ulterior Robotică şi Sudare. Îi transmitem multă sănătate şi îl asigurăm de întreaga noastră preţuire", a adăugat decanul Facultăţii de Inginerie.

În programul conferinţei sunt incluse expoziții de echipamente, servicii și consumabile și de sculptură în metal, urmând să se desfășoare şi faza finală a concursului naţional "Tineretul sudează". Pe perioada conferinţei vor fi organizate întâlnirile Consiliului Director al ASR, Adunarea Generală a membrilor ASR şi ședința deschisă a Comitetului Tehnic ASRO CT 39 "Sudare și procedee conexe". Evenimentul se va încheia cu o vizită tehnică la podul suspendat peste Dunăre.

Citit 1385 ori Ultima modificare Joi, 27 Aprilie 2023 15:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.