Doi poliţişti gălăţeni merg la Bruxelles

Doi poliţişti gălăţeni merg la Bruxelles
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

*„Suntem zilnic faţă în faţă cu infractorul – nu mai ştim ce este teama” * „Le recomandăm colegilor să folosească formele legale de protest împotriva abuzurilor statului, şi să nu recurgă la fraude şi infracţiuni” *

În drum spre Parlamentul European

Pentru oamenii legii, sfidarea la care sunt supuşi de către stat a ajuns, spun ei, să fie mai mult decât pot suporta. „Ne fac rău nouă, societăţii pe care trebuie să o apărăm, fac rău familiilor noastre. Nu suntem condamnaţi la moarte, suntem condamnaţi la sărăcie, ceea ce înseamnă o moarte lentă”, declară Daniel Soare, liderul gălăţean al Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, aflat în drum spre Bruxelles.

„Suntem 87 de lideri de sindicat din toata România, mergem la Bruxelles, la Parlamentul European, pentru a protesta pe motivul refuzului la dialog social dintre conducerea statului şi Politie. Evident, se doreşte intimidarea poliţiştilor, precum şi negarea dreptul natural de a ne revolta împotriva pierderii dreptului de proprietate”.

„Vom sta la Bruxelles până sâmbătă sau duminică şi vom cere oficial protecţia autorităţilor europene. De asemenea, ne vom adresa Curţii Europene a Drepturilor Omului, pentru încălcarea drepturilor de la Articolul 11 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului – ˝Libertatea de întrunire şi de asociere: Toate persoanele au dreptul de a lua parte la reuniuni paşnice şi de a crea asociaţii, inclusiv sindicate şi de a adera la acestea˝”, mai spune Daniel Soare.

„Fiţi alături de poliţişti!”

Luni după-amiază, delegaţia celor 87 de lideri de sindicat se apropia de graniţa României cu Ungaria, urmând ca în cursul zilei de marţi să înceapă discuţiile de la Parlamentul European.

De pe drum, Daniel Soare făcea apel la societatea civilă: „Fiţi alături de poliţişti! Avem nevoie de sprijinul opiniei publice, pentru că ceea ce se întâmplă acum în România ne afectează pe toţi, în egală măsură!”.

Daniel Soare şi ceilalţi lideri SNPPC sunt decişi să ceară sprijinul liderilor de sindicat europeni, din Ungaria, Austria, Germania şi Belgia:

„Ei toţi au fost afectaţi de criză, dar tăierile suferite la nivel bănesc de către ei sunt semnificativ mai mici decât ale poliţiştilor români. Nouă ni s-au luat al 13-lea salariu, prima de vacanţă, 25 la sută din salariu, plus alte drepturi salariale. Dacă în alte ţări s-a putut tăia exact atât cât trebuie, la noi de ce nu se poate?”

„Vrem sa declanşăm o mişcare europeană, de solidarizare a tuturor poliţiştilor. Noi suntem zi de zi faţă în faţă cu infractorii, şi nu mai ştim ce este teama, statul trebuie să ştie asta. Cu toate acestea, le recomandam colegilor să folosească numai mijloacele legitime de protest şi să nu recurgă la fraude şi infracţiuni”.

Reamintim că Galaţiul va fi reprezentat la Bruxelles de cei doi lideri de sindicat – Daniel Soare (IPJ) şi Eugen Stan (Poliţia de Frontieră).

Citit 2133 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.