Balerina deceniului

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Expoziţie de artă fotografică, la Londra: În contextul aniversării a 130 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice româno-britanice, Ambasada României la Londra şi British Library inaugurează luni, 11 octombrie, o expoziţie de documente istorice, diplomatice şi fotografii.

* O fetiţă româncă a cucerit Canada: Patricia Paul, o româncă de 9 ani şi jumătate, i-a impresionat pe organizatorii şi membrii juriului emisiunii canadiene „Zéro à 1000 - L’échelle du talent”, difuzată de postul de televiziune Canal V (fost TQS).

Emisiunea este echivalentul quebeqoaz al mai celebrei „America’s got talent”. Patricia Paul locuieşte cu familia în Saint-Hubert şi a interpretat, în cadrul concursului, piesa „S’il suffisait d’aimer”, a celebrei cântăreţe Céline Dion. Prestaţia ei a impresionat nu numai publicul participant la emisiune, ci şi juriul.

Micuţa artistă a reuşit să aducă lacrimi în ochii actriţei Mahée Paiement şi să-l emoţioneze pe actorul Yves Desgagnés, care a ţinut să o ridice în braţe. Patricia Paul a câştigat locul doi şi un premiu de 500 de dolari.

* Alina Cojocaru la Moscova: Românca Alina Cojocaru este una dintre cele patru artiste declarate „Balerine ale Deceniului”, alături de Svetlana Lunkina şi Diana Visneva din Rusia şi Lucia Lacarra din Spania.

Distincţia i-a fost acordată cu prilejul Galei Internaţionale de Balet „Stars of the 21st Century”, derulată la Moscova, unul dintre cele mai prestigioase spectacole de balet din întreaga lume, care reuneşte, în scopuri caritabile, o serie de staruri internaţionale ale genului.

Născută în Bucureşti, Alina Cojocaru a studiat baletul la Kiev, timp de şapte ani. S-a perfecţionat  la Şcoala Regală de Balet din Londra, după ce a câştigat o bursă la Concursul Internaţional de Balet de la Laussane.

A dansat în cadrul Companiei de Balet din Kiev , iar în 1999 a revenit la Londra, fiind promovată ca prim-balerină.  Doi ani mai târziu a devenit solist principal la Compania Regală de Balet de la Covent Garden.

În 2002, Alina Cojocaru a apărut pentru prima oară pe scena românească, interpretând, alături de ansamblul  Operei Naţionale Bucureşti, rolul titular din „Giselle”, revenind apoi, în anul următor, pentru a dansa la Gala de Balet din cadrul Festivalului „George Enescu”.

Citit 841 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.