Regal de muzică populară la Grădina Botanică, de joi până duminică. Intrare liberă la Festivalul Internațional de Folclor

Regal de muzică populară la Grădina Botanică, de joi până duminică. Intrare liberă la Festivalul Internațional de Folclor
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Consiliul Județean Galați prin Centrul Cultural "Dunărea de Jos" Galați organizează, în perioada 17-20 august, Festivalul Internațional de Folclor "Doina Covurluiului", eveniment ajuns la cea de-a XVI-a ediție. Organizatorii promit un spectacol inedit de muzică și dans popular, care-i va delecta pe gălățeni timp de patru zile.

Directorul festivalului, Ioan Chiciuc, ne-a declarat că, de miercuri, au început să sosească la Galați invitații. Pe lângă ansamblurile de folclor, pe scena amplasată la Grădina Botanică din oraș vor urca artiști români renumiți cum ar fi: Cornelia și Lupu Rednic, surorile Osoianu, Ansamblul "Ciprian Porumbescu", Matilda Pascal Cojocărița, Elena Gheorghe, Taraful Rutenilor și Floarea Calotă.

De joi până duminică, începând de la ora 18,30, pe esplanada de la Grădina Botanică, la intrarea dinspre bac, vor evolua ansamblurile de muzică populară venite la Galați din Ucraina (două grupuri), Georgia, Grecia, Turcia, Polonia, Republica Moldova (două grupuri: unul format din moldoveni și unul al minorității bulgare).

Alături de grupurile din țările vecine vor încânta publicul gălățean ansamblurile "Bărăganul", "Ciprian Porumbescu" și "Doina Covurluiului", de la Centrul Cultural "Dunărea de Jos" din Galați.

"Vă așteptăm la Festivalul Internațional de Folclor «Doina Covurluiului», la Complexul Muzeal de Științele Naturii "Răsvan Angheluță" (Grădina Botanică), începând din 17 august, timp de patru zile, de la ora 18,30, să ne bucurăm împreună de frumusețea tradițiilor la un eveniment folcloric de excepție", ne-a declarat directorul festivalului, Ioan Chiciuc. Acesta ne-a mai spus că, în acest an, Consiliul Județean Galați a ales locația de la Grădina Botanică pentru desfășurarea festivalului, având în vedere că parcarea de la Casa de Cultură (locația obișnuită pentru evenimente de acest gen) este ocupată în proporție foarte mare, iar desfășurarea festivalului acolo ar fi avut de suferit.

Așadar, joi, 17 august, începând cu ora 18,30, va avea loc deschiderea oficială a sărbătorii folclorului. Cu acest prilej, Fanfara "Valurile Dunării" va avea onoarea să deschidă ceremonia. La ora 19,00, în deschiderea oficială va fi făcută prezentarea ansamblurilor, iar de la ora 20,30 Cornelia și Lupu Rednic vor susține un recital, urmați, la ora 21,15, de recitalul surorilor Osoianu. În ultima zi de spectacol, duminică, la ora 19,00, va avea loc gala de premiere a ansamblurilor participante, urmată de un spectacol de gală, în care fiecare ansamblu va evolua câte 15 minute. Seara de duminică se va încheia cu un recital al artistei Floarea Calotă, care va debuta în jurul orei 21,30.

Intrarea este liberă.

Citit 6536 ori Ultima modificare Vineri, 18 August 2023 18:47

2 comentarii

  • postat de Bran
    Joi, 17 August 2023 16:19
    5.13.141.***
    Folclorul ar trebui eliminat si in loc sa aiba loc in Galati concerte cu muzica trap.
    0
    0
  • postat de IonV
    Joi, 17 August 2023 12:40
    86.124.203.***
    Nu vreau sa supăr pe nimeni dar v-aș ruga sa aruncați o privire la vecinii noștri de la Brăila și să faceți o comparație! Între "Cântecul de dragoste de a lungul Dunării" și la noi!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.