Ce obiective din Galaţi îşi deschid porţile în „Noaptea Muzeelor la Sate”

Ce obiective din Galaţi îşi deschid porţile în „Noaptea Muzeelor la Sate”
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Gospodăria Tradițională „Vatra cu dor” din Șivița, în comuna Tulucești, Casa „Hortensia Papadat-Bengescu”, din comuna Ivești și Casa Rurală „Ion Avram Dunăreanu”, din comuna Suhurlui aşteaptă oaspeţi în această seară de 2 septembrie 2023. Este „Noaptea Muzeelor la Sate” - o premieră la nivel național și european.

Aşa cum aţi putut afla deja din ziarul „Viaţa liberă”, muzeul viu pe care artistul Paul Buța l-a creat - „Vatra cu dor” - va găzdui un eveniment special: „Trudă la lumina lămpii” - o clacă de scărmănat mițele, adică lâna de oaie spălată și descornuțată. Vizitatorii sunt așteptați începând cu ora 18,00 și până pe la 21,30 și cu siguranță nu vor fi dezamăgiți.

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea”, prin secțiile: Casa „Hortensia Papadat-Bengescu”, din comuna Ivești și Casa Rurală „Ion Avram Dunăreanu”, din comuna Suhurlui, participă la evenimentul național Noaptea Muzeelor la Sate.„Astfel, sâmbătă, 2 septembrie 2023, în intervalul orar 18,00 – 23,00, vă invităm la Ivești să descoperiți obiecte și materiale documentare care i-au aparținut Hortensiei Papadat Bengescu, dar și altor personalități iveștene și la Suhurlui, unde veți regăsi cultura tradițională românească cu gospodăria țărănească și meșteșugurile de odinioară.

Cu prilejul nocturnei muzeale, colegii noștri muzeografi vă vor oferi informații și explicații despre exponate. Intrarea este liberă!”, anunţă organizatorii.

Citit 1992 ori Ultima modificare Duminică, 03 Septembrie 2023 17:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.