Demonstraţii şi ateliere de tragere cu arcul istoric, în Grădina Publică

Demonstraţii şi ateliere de tragere cu arcul istoric, în Grădina Publică
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

O expoziție de arcuri istorice și vârfuri de săgeți, prezentarea sitului istoric „Valul lui Traian”, demonstraţii şi ateliere de tragere cu arcul istoric, prezentări de carte, studii, lucrări ştiinţifice şi descoperiri arheologice, toate vor avea loc la Galaţi în cadrul evenimentului „Arcul istoric la Galați” – ediţia I, în perioada 4-10 septembrie 2023. Organizatorul seriei de manifestări este Asociația „Kavalkada”. Acțiunea este cofinanțată de Primăria Municipiului Galaţi, organizată în parteneriat cu: Consiliul Județean Galați, Muzeul de Istorie „Paul Păltănea”, Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” din Tecuci, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” şi Primăria comunei Braniștea.

Despre acest eveniment, ziarul „Viaţa liberă” v-a anunţat încă de la începutul lunii august, dar acum revenim cu programul detaliat.

Astfel, luni, pe 4 septembrie 2023, la ora 17,00 sunteţi invitaţi la vernisajul Expoziției de arcuri istorice și vârfuri de săgeți, la Muzeul de Istorie Galați - secția Lapidarium. Veți putea admira o colecție de 12 arcuri istorice, precum și o prezentare de costume tradiționale de arcași. Expoziţia poate fi vizitată până pe 10 septembrie.

Marţi, pe 5 septembrie 2023 va avea loc prezentarea sitului istoric „Valul lui Traian”, în comuna Braniștea judeţul Galați.

„În cadrul evenimentului Arcul Istoric la Galați, în perioada 6-9 septembrie 2023, vom desfășura ateliere de tragere cu arcul istoric pentru publicul gălățean în Gradina Publică între orele 16,00 – 19,00. Vă așteptăm în număr cât mai mare să gustați o fărâmă din istoria zbuciumată a neamului nostru”, transmit organizatorii.

Iar pe 10 septembrie 2023, vor avea loc o prezentare de carte la Biblioteca „V.A. Urechia” şi o prezentare de lucrări, studii științifice și descoperiri arheologice la Secția Lapidarium a Muzeului de Istorie.

Trebuie să ştiţi: izvoare istorice arată că arcul datează de la sfârșitul Paleoliticului Superior, iar cele mai vechi săgeți confecționate din os ar fi fost făurite acum 61.000 de ani și au fost descoperite în Peștera Sibubu din Africa de Sud. În zilele noastre, arcul cu săgeți este în continuare studiat din punct de vedere istoric.

Citit 1352 ori Ultima modificare Duminică, 03 Septembrie 2023 16:59

1 comentariu

  • postat de Cetatean
    Duminică, 03 Septembrie 2023 11:47
    86.124.201.***
    ALTE CHELTUIELI NEPREVAZUTE??????
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.