Potopul de după mitinguri

Potopul de după mitinguri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Confederaţiile sindicale au reacţionat după ce în unele unităţi bugetare din Galaţi au fost declanşate proteste spontane.

Liderii locali ai acestor structuri spun că acţiunile spontane de protest sunt cât se poate de justificate şi că ele au fost pornite după ce protestele legale iniţiate de către sindicate au fost ignorate de către Guvern.

Aceştia s-au declarat, fără excepţie, solidari cu bugetarii care au oprit lucrul, cerând ca Executivul să le respecte drepturile.

Apel pentru oprirea lucrului

Liderul Cartel Alfa Galaţi, Romică Gârneaţă, a spus că Guvernul culege acum roadele deciziilor haotice şi nejustificate din ultimii ani. „Ne solidarizăm moral cu acţiunile declanşate de către cei de la Finanţe, dar şi alţi lucrători din sectorul bugetar”.

„Este cât se poate de clar că românii nu mai suportă felul în care Guvernul Boc înţelege să gestioneze problemele acestei ţări şi să îi respecte pe acei români care muncesc”.

„Noi, la rândul nostru, ne vom continua acţiunile sindicale stabilite urmând ca vineri, de la 12:00 la 14:00, să pichetăm sediul partidului aflat la guvernare şi vom cere ca disponibilăzările să fie oprite, să nu fie modificate Legea pensiilor şi Codul Muncii, să nu se aplice legea de salarizare unică în sistemul bugetar, iar acestea sunt doar o parte din revendicările noastre.

Suntem convinşi că vom primi sprijin şi din partea cetăţenilor Galaţiului, dar şi a celor care au declanşat zilele acestea proteste spontane”, declara Romică Gârneaţă, liderul Cartel Alfa Galaţi.

Trebuie precizat faptul că ieri, la câteva ore după ce am discutat cu acesta, la nivel naţional, confederaţia sindicală a lansat un apel către toţi bugetarii, cerându-le acestora să oprească voluntar lucrul în toate sectoarele.

Sindicaliştii de la Cartel Alfa au susţinut că doresc să impună astfel guvernului să-şi respecte obligaţiile pe care le are faţă angajaţii din sectorul bugetar, să decidă de urgenţă plata stimulentelor salariale şi să renunţe la măsura reducerii salariilor cu 25 la sută.

O a doua Revoluţie

La rândul său, liderul CNSLR Frăţia, filiala Galaţi, Ştefan Frunză, a vorbit despre faptul că aceste proteste pot însemna începutul sfârşitului pentru actualul guvern.

„Este rezultatul guvernării PDL care a încercat să se impună de pe poziţii de forţă. Primeşte acum un răspuns similar. Oamenii s-au lămurit de faptul că acţiunile sindicale, organizate legal şi oficial nu au primit răspunsuri coerente şi corecte din partea guvernanţilor şi astfel au decis să declanşeze acţiuni spontane”.

„Aceia care se află acum la guvernare nu înţeleg că s-ar putea ajunge la o a doua revoluţie după cea din decembrie ’89 şi continuă să acţioneze haotic şi să încerce să îşi acopere incompetenţa pe spinarea celor care muncesc. Au capul la două stratosfere deasupra norilor!”, a conchis Frunză vorbind despre motivele care au dus la declanşarea acestor proteste spontane.

Doar începutul!

O opinie similară a împărtăşit şi liderul BNS Galaţi. Gheorghe Valentin a apreciat că dacă Guvernul ar fi ţinut cont de semnalele de alarmă trase de către sindicate nu s-ar fi ajuns aici.

„Era de aşteptat ca în cele din urmă să se întâmple şi astfel de lucruri. Clar este că guvernanţii au fost avertizaţi că sunt posibile astfel de mişcări după acţiunile organizate de către sindicate”.

„Nu au răspuns la aceste avertismente aşa cum ar fi fost normal, iar oamenii au ajuns la limita suportabilităţii. Acesta pare a fi doar începutul!”, a avertizat Gheorghe Valentin, cel care coordonează activitatea Blocului Naţional Sindical la nivelul judeţului Galaţi.

Citit 717 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.