S-a născut un nou festival de muzică la Galați (FOTO)
Foto: Iulia Kelt

S-a născut un nou festival de muzică la Galați (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Little Blues Festival, un concept gândit și adus gălățenilor de Versus Pub și Over Band, i-a încântat pe iubitorii de muzică bună, vineri și sâmbătă, 8-9 septembrie, cu armonii sonore mai vechi și mai noi, cu nume cunoscute sau pe care abia acum le-au descoperit. 

Prima seară a fost deschisă de amfitrionii de la Over Band, trupă iubită de gălățeni și nu numai, care reunește patru muzicieni cu experiență, cucerind publicul prin repertoriul variat (scăldat în blues, rock şi pop). Evident, în festival s-au concentrat pe blues, iar aplauzele pe care le-au primit au răsplătit din plin dăruirea și talentul muzicienilor. 

Soul Serenade, a doua trupă care a urcat pe scenă în prima seară, îmbină stiluri și estetici din tradiția Statelor Unite, de la blues-ul de la finele sec. XIX până la începuturile tradiției de jazz și swing din anii '30. Credem noi că Soul Serenade i-a cucerit din plin pe gălățenii din public, dovedind că locul II obținut în 2013 la Festivalul European de Blues din Touluse (European Blues Challenge) nu a fost deloc o întâmplare.

Ride on Band, trupa care creează un inteligent rock blues de fuziune, a deschis seara de sâmbătă, oferind o abordare diferită în peisajul muzical românesc și folosind tehnici instrumentale specifice (glissando, slap bass, tapping) pentru a contura un spațiu power rock/blues & funk unic.

Marcian Petrescu & Trenul de Noapte au încheiat în stil mare această primă ediție de festival. Marcian Petrescu este cotat în prezent drept cel mai bun muzicuțist blues din România, cu un sunet și o prezență scenică la același nivel cu cel al omologilor săi din SUA, iar bucuria cu care a fost primit la Galați a fost la fel de mare pe cât îi este talentul. Un concert pe măsura așteptărilor și ceva peste!

Citit 5088 ori Ultima modificare Duminică, 10 Septembrie 2023 21:53

3 comentarii

  • postat de magis
    Luni, 11 Septembrie 2023 15:49
    89.121.200.***
    Felicitări băieților de la Over, precum și crîșmei Versus. Deja aștept ediția a doua a festivalului!
    0
    0
  • postat de Nicusor
    Luni, 11 Septembrie 2023 13:17
    5.13.211.***
    Ceva ORIGINAL, NU COPIAT de peste Atlantic ???
    0
    0
  • postat de Gigel
    Duminică, 10 Septembrie 2023 18:57
    5.13.217.***
    La mai multe!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.