Condamnați pentru ”prafuri”, un gălățean și fiul lui au trecut pe ”cristale”

Condamnați pentru ”prafuri”, un gălățean și fiul lui au trecut pe ”cristale”
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Nu s-a uscat bine cerneala pe o condamnare pronunțată de Tribunalul Galați într-un dosar în care un bărbat din județul Galați și fiul său au fost condamnați la închisoare cu executare pentru trafic de droguri de mare risc, că aceștia au fost din nou arestați. În timpul procesului, cei doi au continuat ”afacerile” cu stupefiante, polițiștii antidrog susținând că au dezvoltat, în ultimele luni, un foarte profitabil comerț cu tot mai popularele ”cristale”. 

Cei doi gălățeni care au ajuns după gratii în urma descinderilor pe care procurorii DIICOT și polițiștii de la BCCO Galați le-au făcut marți, 19 septembrie, sunt acuzați, oficial, de trafic de droguri de mare risc pentru că, pe parcursul anului 2023, ”ar fi comercializat, în mod repetat, droguri de mare risc (3-CMC) către diverși consumatori, cu prețuri cuprinse între 100 și 400 de lei”.

15 percheziții domiciliare au fost necesare pentru ca anchetatorii să strângă probe care să le susțină acuzațiile și cu care să îi ducă pe cei vizați în fața Tribunalului Galați. Au fost descoperite peste 70 de grame de drog de mare risc (3-CMC), cinci cântare electronice de mare precizie, un grinder și alte mijloace de probă. Instanța a emis, pe 20 septembrie, mandate de arestare preventivă pe numele lui Maricel Ganea (54 ani) și Giorge Ganea (26 ani), fiul său. Nici nu a fost dificilă luarea deciziei, deoarece nici tatăl, nici fiul, nu sunt pentru prima dată puși în fața unor astfel de acuzații. 

Condamnați cu executare, liberi la trafic

În urmă cu circa doi ani, tatăl și fiul, originari din comuna Liești, erau arestați într-un alt dosar DIICOT privind traficul de droguri de mare risc. Luni de zile s-au luptat să iasă din arest, cererile fiindu-le respinse de mai multe ori de instanțele gălățene. În cele din urmă, doar tatăl, Maricel, a reușit să îi înduplece pe judecători, care l-au trimis în arest la domiciliu, fiul rămânând mai departe în arest preventiv. Ulterior, pe parcursul judecării cauzei, care a avut un prim termen pe 26 mai 2022, amândoi au scăpat de arest, fiind plasați sub control judiciar. Pe 2 august 2023, Tribunalul Galați i-a condamnat pa tatăl Maricel și fiul Giorge la închisoare cu executare. Seniorul a primit 2 ani şi 6 luni închisoare, în timp ce juniorul a luat ceva mai mult, respectiv 3 ani şi 8 luni închisoare. Totodată, instanța a dispus confiscarea mai multor cantități de droguri sub formă de pulbere, cristale și materie vegetală, ridicate la perchezițiile din dosar. Tatăl și fiul nu au executat însă nicio zi din pedeapsa proaspăt aplicată, pentru că au atacat decizia Tribunalului, un prim termen fiind stabilit la Curtea de Apel pe 28 septembrie 2023. Vor ajunge însă la proces sub escortă, pentru că, în prezent, se află în arest preventiv acuzați fiind că au vândut droguri cât timp se aflau sub supraveghere, într-un proces în care erau judecați pentru fapte similare. 

11 dealeri, reținuți în Vrancea

De strânse legături cu Galațiul sunt acuzați și dealerii reținuți, tot marți, la cele 34 de percheziții din județul Vrancea. O grupare care se aproviziona de la noi cu cantități însemnate de 3-CMC (cristale) a fost vizată de procurorii DIICOT care aveau informații că aceștia ar fi dat la schimb, traficanților din Galați, tablete de ecstasy și MDMA. Tribunalul Vrancea a admis parțial propunerea procurorilor de arestare preventivă a lotului care ar fi prosperat în Focșani și în timpul vacanței de vară, dar mai ales odată cu începerea anului școlar. Șapte inculpați, respectiv Ionescu Dănuţ, Hîrlău Nicuşor, Dai Sedat Erol, Dobrică Laurenţiu, Gheorghiţă Vali Florentin, Stoica Răzvan Iulian şi Lazăr Valentin Lică au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru infracțiuni care variază de la constituire de grup infracțional organizat, la trafic de droguri de risc și mare risc și deținere în vederea consumului de astfel de substanțe. Un al optulea suspect, Lazăr Marius, a fost plasat în arest la domiciliu, în timp ce trei inculpate, Pîrjol Iuliana Mădălina, Balaş Florentina-Andreea și gălățeanca Neagu Iulia Cosmina, au fost plasate sub control judiciar pentru 60 de zile.

Citit 6306 ori Ultima modificare Joi, 21 Septembrie 2023 17:18

3 comentarii

  • postat de gigi
    Sâmbătă, 23 Septembrie 2023 04:26
    5.13.133.***
    La ce fel de legi si legiuitori avem , traficantii iau in deradere c-am tot , ii doare undeva , ataca sentinte , avocatii ii apara si le ia banii , scapa cum pot de orce si iar se apuca de la inceput , ,, si sau lasat induplecati ,sic.
    0
    2
  • postat de Un fost politist
    Vineri, 22 Septembrie 2023 18:10
    82.76.59.***
    Rusinea tarii sunteti INAMOVABILILOR, RUSINEA TARII…PENSII. NESIMTITE, SI SALARII ASIJDELEA, politistii se lupta sai demaste pe hoti, procurorii propun pedepse, iar instantele ii trimit in arest la domiciliu.
    0
    7
  • postat de Iancu Jianul
    Vineri, 22 Septembrie 2023 10:06
    5.13.167.***
    Eu as propune ca magistratii, care elibereaza traficanti de droguri, violatori, sa faca pedepsele impreuna cu ei... si sa adune anii ca-n SUA!
    CRD CA 90% din TRIBUNALE NU VOR MAI VEDEA LIBERTATE VREODATA! VISURI! Justitia cu numele real INJUSTITIA! ... rusinea tarii!
    0
    22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.