Eparhia Dunării de Jos, 14 ani de la ridicarea la rangul de Arhiepiscopie

Eparhia Dunării de Jos, 14 ani de la ridicarea la rangul de Arhiepiscopie
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Miercuri, 27 septembrie, s-au împlinit 14 ani de la momentul sacru al ridicării Eparhiei Dunării de Jos la rangul de Arhiepiscopie şi al Înaltpreasfinţitului Părinte Casian la slujirea de Arhiepiscop. Această zi coincide cu ziua de pomenire a Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, Mitropolitul Ţării Româneşti.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi din administraţia eparhială.

"La momentele liturgice din Catedrală au participat preoţi, elevi de la Seminarul Teologic «Sf. Ap. Andrei» din Galaţi, precum şi credincioşi şi tineri din eparhie, delegaţi la Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi de la Timişoara din acest an. În timpul slujbei au fost rostite rugăciuni de mulţumire către Dumnezeu pentru ocrotirea şi tot ajutorul oferit Eparhiei Dunării de Jos şi Înaltpreasfinţitului Părinte Casian în cei 14 ani de rodnică slujire ca arhiepiscop.

La momentul cuvenit din cadrul slujbei, tânărul Valentin Barbu a fost hirotonit întru diacon.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a vorbit despre viaţa şi activitatea pastoral-misionară şi cărturărească a Sfântului Antim Ivireanul, evidenţiind o serie de calităţi și virtuți ce au împodobit lucrarea arhierească a acestui mare ierarh. De asemenea, Înaltpreasfinţia Sa a arătat că în vremea Sfântului Antim Ivireanul şi a domnitorului Constantin Brâncoveanu cultura şi spiritualitatea românească au cunoscut o mare înflorire", se precizează într-un comunicat al Arhiepiscopiei.

După Sfânta Liturghie, a fost oficiat un Te-Deum pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, a preoţimii, cinului monahal şi dreptmăritorilor creştini din Eparhia Dunării de Jos.

Citit 1512 ori Ultima modificare Joi, 28 Septembrie 2023 12:12

1 comentariu

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.