Bătaie între elevi la o școală din Galați. Polițiștii continuă cercetările

Bătaie între elevi la o școală din Galați. Polițiștii continuă cercetările
Școala Gimnazială Nr. 20 din Galați
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Cazurile de violență în școli continuă să se înmulțească, lucru îngrijorător atât în viziunea cadrelor didactice, cât și a polițiștilor

Vineri, 20 octombrie 2023, la ora 16,20, polițiștii Biroului Siguranță Școlară Galați au fost sesizați telefonic, de către directorul unei instituții de învățământ din municipiu, despre faptul că, în cursul zilei de astăzi, în jurul orei 14,00, în curtea unității de învățământ, un elev ar fi fost agresat fizic de către un coleg de școală. 

Potrivit polițiștilor, din cercetări a reieșit că un minor de 13 ani, elev în clasa a V-a, l-ar fi lovit cu pumnul în zona capului pe un altul, de 14 ani, elev în clasa a VI-a. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Galați, prof. Adrian Silivestru, a confirmat situația creată la Școala Gimnazială Nr. 20 (anexă a Școlii Gimanziale „Mihai Viteazul”), menționând că în timpul conflictului a fost realizată, de către alți elevi, o filmare, care ulterior a ajuns la cadrele didactice și la direcțiunea școlii, care a demarat o anchetă internă pentru a lămuri circumstanțele producerii acestei situații. La rândul său, și ISJ va cerceta ce s-a petrecut, pentru a găsi, împreună cu autoritățile, soluții de prevenire a unor asemenea conflicte pe viitor. 

În cauză, potrivit comunicatului remis de Inspectoratul de Poliție Județean Galați, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, faptă prevăzută și pedepsită de art. 193 alin. 1 C.p., cercetările urmând a fi continuate de către polițiștii Biroului Siguranță Școlară Galați.

Citit 5232 ori Ultima modificare Luni, 23 Octombrie 2023 00:41

1 comentariu

  • Vineri, 20 Octombrie 2023 18:45
    95.77.107.***
    Poate trimit filmarea si la "Romanii au talent"! Pe langa altele "fumate deja cu vocea", trebuie recunoscut ca "pumnul" este un talent redescoperit (alte razesii erau cu sabii si tapoaie), dar de cand cu morosanu consilier suntem plini de cluburi de batausi!De zona nu spunem nimic...
    5
    37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.