Prin ce trec tinerii polițiști care vor apăra Galațiul de mâine

Prin ce trec tinerii polițiști care vor apăra Galațiul de mâine
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Într-o lume în continuă schimbare, unde provocările sunt tot mai complexe, dobândirea cunoștințelor, abilităților și însușirea responsabilităților specifice reprezintă o etapă extrem de importantă în formarea noii generații de polițiști. Astfel, cei 54 de tineri absolvenți ai Școlii de Agenți de la Câmpina care au ajuns la Galați în acest an au trecut printr-o serie de preparative specifice, menite să îi învețe să se descurce în stradă, raportate la noile provocări și evoluții ale celor mai diverse categorii sociale.

Programul de pregătire, menit să le completeze cunoștințele dobândite în școală, a fost unul special și a implicat participarea polițiștilor din diverse structuri ale IPJ Galați. "Pregătirea tinerilor polițiști a fost desfășurată în domeniul tragerii cu armamentul din dotare, pregătire fizică, autoapărare și tactică polițienească, urmând ca în perioada următoare să fie instruiți cu privire la conducerea autovehiculelor cu regim de circulație prioritară", au precizat reprezentanții IPJ Galați, la finalul primului stagiu de pregătire. Astfel, în sala de curs, de sport și la poligonul de tir, agenții au învățat tactici polițienești, pentru a fi pregătiți să intervină în soluționarea unor cazuri ce pot apărea în activitatea lor. Un aspect esențial al programului a fost componenta teoretică, ce s-a axat pe modul de intervenție al polițiștilor, cunoscut fiind faptul că, de multe ori, mai ales în cazul agenților tineri, au fost bifate carențe grave în felul în care aceștia au gestionat situații tensionate sau periculoase.

"O altă dimensiune importantă a pregătirii o reprezintă componenta practică, unde polițiștii învață modul de folosire a armamentului și mijloacelor din dotarea lor. Acest aspect contribuie la creșterea nivelului de siguranță în comunitate și la asigurarea unei intervenții rapide și eficiente", au completat reprezentanții Poliției Galați.

Și cum meseria se învață cel mai bine "din furat", tinerii agenți au fost trimiși să se adapteze la realitatea operativă și să se integreze în muncă alături de colegii mai vechi, polițiștii cu experiență, pentru a vedea, la cald, cum se aplică procedurile, cum se discută cu cetățeanul, indiferent de care parte ar fi și care sunt riscurile meseriei pe care au îmbrățișat-o.

Citit 1702 ori Ultima modificare Joi, 04 Ianuarie 2024 11:37

3 comentarii

  • postat de Gigel
    Vineri, 05 Ianuarie 2024 08:50
    5.13.164.***
    Proceduri unitare in toate inspectoratele plus pregatire continua si nu dupa ureche. Asigura coeziunea, interoperabilitatea si ar trebui sa creasca nivelul de prifesionalism. E un proces lung.
    0
    1
  • postat de Adrian
    Vineri, 05 Ianuarie 2024 05:20
    128.127.117.***
    Sunt îngrijorați că nu apuca sa învețe bine meserie și vine pensionarea
    4
    4
  • postat de paloma
    Joi, 04 Ianuarie 2024 12:38
    5.13.137.***
    Aia de la locala ???!!!
    9
    6

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.