S-au mărit tarifele pentru 6 tipuri de călătorii cu bacul

S-au mărit tarifele pentru 6 tipuri de călătorii cu bacul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Începând de luna aceasta, traversarea Dunării cu bacul pe la Galaţi costă mai mult pentru semiremorci şi rulote, pentru microbuze şi pentru autovehiculele de transport marfă cu capacităţi de două până la 8 tone * Şi cursele speciale cu bacul mare sunt mai scumpe * Tarifele pentru pasageri şi pentru autoturisme rămân, însă, neschimbate *

Operatorul Navrom Bac, care efectuează curse cu bacul pe Dunăre între municipiul Galaţi şi localitatea I. C. Brătianu din judeţul Tulcea, a modificat grila de tarife, mărind preţurile pentru 6 dintre cele 29 de categorii de transport.

Primele 5 sunt: semiremorcile şi rulotele (care fac parte din aceeaşi categorie), microbuzele de 8+1 locuri şi cele de 15+1 locuri (fără pasageri) şi autovehiculele de transport marfă cu o capacitate maximă de încărcare de 2-4 tone şi, respectiv, de 4-8 tone.

Astfel, preţul unui bilet pentru semiremorci sau rulote a crescut cu 5,8 lei, de la 12 la 17,8 lei.

Pentru microbuzele de 8+1 locuri, tichetul s-a scumpit cu un leu, de la 20 la 21 de lei.

Cu 2 lei, de la 23 la 25 de lei, a crescut tariful pentru microbuzele de 15+1 locuri.

La autovehiculele de transport marfă cu o capacitate de încărcare de 2-4 tone, preţul tichetului a fost majorat cu 1,5 lei, de la 30 la 31,5 lei.

Scumpirea a fost mai însemnată la autovehiculele de transport marfă cu o capacitate de încărcare de 4-8 tone, pentru care se plăteşte cu 5 lei mai mult, adică 42 de lei în loc de 37 de lei.

S-au scumpit şi cursele speciale cu bacul mare

A şasea categorie de transport la care Navrom Bac a operat majorări de preţ o constituie cursele cu bacul mare efectuate în intervalul orar 22.30-5.30, când bacurile nu mai pleacă de la ponton decât în regim de cursă specială.

Până luna aceasta, o cursă specială cu bacul mare costa 100 de lei dacă era efectuată pentru un singur autovehicul, 50 de lei de maşină dacă era efectuată pentru două maşini şi, respectiv, 35 de lei de vehicul dacă era efectuată pentru cel puţin trei vehicule.

Dacă tariful cursei speciale pentru minimum trei vehicule a rămas neschimbat, preţul pentru o singură maşină a crescut la 105,5 lei, iar cel pentru două autovehicule a ajuns la 52,5 lei de autovehicul.

Pasagerii şi autoturismele plătesc la fel ca până acum

Preţul unei călătorii cu bacul a rămas neschimbat pentru pasageri (1,5 lei), pentru autoturisme (18 lei), pentru biciclete (4 lei), pentru scutere şi motociclete fără ataş (6 lei), pentru căruţe (15 lei). Nu s-a scumpit nici abonamentul lunar pentru persoanele fizice (45 de lei).

Creşteri de preţ nu au fost operate nici la celelalte servicii oferite de Navrom Bac: transportul pe Dunăre, între Galaţi şi I. C. Brătianu, al autovehiculelor de mare tonaj, al vehiculelor agabaritice, al tractoarelor şi al animalelor; cursele speciale cu bacul mic (80 de lei pentru un vehicul, 40 de lei de maşină pentru două maşini şi 28 de lei de autovehicul pentru cel puţin trei autovehicule); lansare ambarcaţiuni; plimbări de agrement cu bacul Poienari 2.

Citit 10304 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.