Drăguţă, dar tot româncă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Înscrierea basarabenilor la vot: Comisia Electorală Centrală de la Chisinau aminteşte că procedura de înregistrare prealabilă a cetăţenilor Republicii Moldova aflaţi peste hotarele ţării în listele electorale va continua până pe data de 12 noiembrie inclusiv.

Primarul din Torino ia apărarea unui ghid român: În urma scrisorii în care un cititor al cotidianului „La Stampa” se declară şocat că un grup de turişti a fost însoţit de un ghid român, primarul Sergio Chiamparino a răspuns că “faptul că astăzi există un ghid turistic, cetăţean român, la Torino, este un semnal că acest oraş este din ce în ce mai deschis, că devine tot mai internaţional pe zi ce trece, iar aceasta este o tendinţă pe care trebuie să o încurajăm”.

Cititorul se declarase şocat  pentru faptul că tânăra care a însoţit grupul de turişti la expoziţia dedicată Regelui Vittorio Emanuele la Palatul Regal era româncă „chiar dacă aceasta era „drăguţă, deşteaptă şi pregătită”.

Deschiderea Bibliotecii Româneşti la Londra: Ambasada României la Londra şi Institutul Cultural Român-Londra vor inaugura miercuri, 17 noiembrie, de la ora 18:30, Biblioteca Românească, un proiect comun al celor două instituţii, dedicat comunităţii româneşti din Marea Britanie şi realizat cu sprijinul lui George Iacobescu, CEO Canary Wharf Group.

Spectacol la Montreal: Actorii români Maia Morgenstern şi Tudor Aaron Istodor vor evolua, duminică, 28 noiembrie, ora 20.00, în Salle Pavillon de l`Entrepot din Lachine, Montreal, în spectacolul „Tangou final”, regizat de Moshe Yassur, scenografia lui Constantin Ciubotariu.

Seară literară la Köln: La Melanchthon-Akademie din Köln, duminică, 21 noiembrie, de la ora 16.00, are loc o seară literară cu tema „Specificul umorului românesc”. Referent  va fi dr. Andrei Băleanu - critic de teatru, jurnalist, scriitor.

Pornind de la conceptul freudian al umorului ca expresie a subconştientului colectiv, referentul va supune discuţiei opinii personale cu privire la condiţiile istorice ale apariţiei şi dezvoltării literaturii umoristice româneşti, cu un accent deosebit asupra umorului absurd în literatura română.

Expunerea va fi însoţită de înregistrări video din spectacole şi ecranizări după piesele marelui maestru al umorului românesc clasic - Ion Luca Caragiale: „O scrisoare pierdută”, „O noapte furtunoasă”, „Conu Leonida faţă cu reacţiunea”.

Citit 904 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.