Marea Bicicleală la Galaţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zeci de biciclişti şi-au dat întâlnire, ieri după-amiază, la Elice, de unde au plecat într-un marş inedit pe străzile oraşului. Acţiunea, intitulată «Marea Bicicleală» şi organizată de Clubul de Ciclism din Galaţi, a încheiat, astfel, Săptămâna Mobilităţii.

Zecile de biciclişti de toate vârstele şi cu tot felul de biciclete - tandem, mountain bike, cursiere etc - au parcurs traseul Faleza Dunării - Prelungirea Coşbuc - Brăilei - Faleză, atrăgându-le atenţia pietonilor, dar mai ales şoferilor, unii destul de deranjaţi de aglomeraţia de pe străzi.

Potrivit orgnaizatorilor, prin acţiunea de ieri, membrii Clubului de Ciclism au vrut să le atragă atenţia tuturor că există, astfel încât şoferii să înceapă să-i considere pe biciclişti ca pe nişte parteneri în trafic, iar autorităţile locale să înceapă să amenajeze mai cu simţ de răspundere pistele de biciclete.

Bicicliştii din Galaţi îşi doresc ca pistele de biciclete să fie amenajate pe şosea şi nu pe trotuarele adesea prea înguste, doresc locuri amenjate în care să îşi poată lăsa bicicletele şi, în general, mai multă toleranţă din partea tuturor faţă de mersul pe bicicletă.

Citit 730 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.