Traficanți de persoane din Brăila şi alte judeţe, depistați de DIICOT

Traficanți de persoane din Brăila şi alte judeţe, depistați de DIICOT
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Pe 14 februarie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Serviciul Teritorial Pitești, împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești din cadrul Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane au pus în aplicare nouă mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Dâmbovița, Brăila și Prahova, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism. 

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, în perioada 2023 - februarie 2024, trei suspecți au recrutat mai multe persoane vătămate, printre care și o minoră, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acestora și le-au constrâns, prin acte de violență și amenințare, să practice prostituția, însușindu-și sumele de bani astfel obținute. De asemenea, unul dintre aceștia, precum și alți trei suspecți cercetați în cauză, urmărind obținerea de foloase materiale în mod facil, au înlesnit altor persoane vătămate practicarea prostituției prin închirierea unor imobile, asigurarea transportului la adresele unde erau solicitate și atragerea de clienți inclusiv prin anunțuri publicate pe diferite site-uri. Audierile în acest sens se desfășoară la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Serviciul Teritorial Pitești.

Pe parcursul cercetărilor,  persoanelor vătămate li s-a asigurat  sprijin și protecție de către reprezentanții  Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane. Activitățile judiciare sunt realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, cu sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila și al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești.

Acțiunile au fost efectuate cu sprijinul jandarmilor din cadrul inspectoratelor de jandarmi județene Argeș, Dâmbovița, Brăila și Prahova. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Citit 1803 ori Ultima modificare Joi, 15 Februarie 2024 18:32

1 comentariu

  • postat de Gigel
    Joi, 15 Februarie 2024 19:09
    5.13.157.***
    Si vor pati nimic pentru ca legile facute sub indrumarea ue e in favoarea infractorilor. Ue apreciaza infractorii nu oamenii care muncesc.Ue se intereseaza de conditiile de detentie ale infractorilor nu de conditiile de viata ale cetatenilor.
    6
    32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.