Publicul a ales primele zece ţări pentru finala Eurovision. Republica Moldova nu e printre ele

Publicul a ales primele zece ţări pentru finala Eurovision. Republica Moldova nu e printre ele
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Serbia, Portugalia, Slovenia, Ucraina, Lituania, Finlanda, Cipru, Croaţia, Irlanda şi Luxemburg sunt – în ordinea în care au fost anunţate – primele zece ţări care s-au calificat în marea finală a Eurovision Song Contest, graţie votului publicului. Cele zece au fost alese din 15 competitoare care au urcat marţi noaptea pe scena primei semifinale a competiţiei, desfăşurate la Malmö, în Suedia. Din păcate, Republica Moldova, reprezentată de Natalia Barbu, a ratat calificarea în marea finală, deşi interpretarea a fost impecabilă.

România nu a participat la Eurovision anul acesta. Dar, spre bucuria românilor care au urmărit spectacolul primei semifinale pe YouTube sau la televiziunile ţărilor participante,  România a fost prezentă cu câteva imagini din arhiva competiţiei, difuzate de organizatori în aşteptarea rezultatelor. Protagoniştii au fost Ilinca Băcilă şi Alex Florea, care au reprezentat România în 2017 cu piesa „Yodel It!”.

Revenind la prima semifinală, trebuie spus că două dintre show-urile puse în scenă au surprins în mod deosebit prin nonconformism: Irlanda cu Bambie Thug – „Doomsday Blue” şi Finlanda cu Windows95Man – „No Rules”.

Momente absolut emoţionante au oferit Serbia cu Teya Dora – „Ramonda” şi Portugalia cu Iolanda – „Grito”.

Favorită pare să fie Croaţia cu Baby Lasagna – „Rim Tim Tagi Dim”.

Joi, 9 mai, va avea loc cea de-a doua semifinală a Eurovision, iar sâmbătă, 11 mai, marea finală!

Citit 1615 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Mai 2024 08:13

3 comentarii

  • postat de comunismul
    Vineri, 10 Mai 2024 16:20
    5.13.154.***
    :(( doamne ce urata e aia din irlanda! creepy! astia chiar cred ca vor iesi castigatori! pacat! sa imi fie cu respect! dar tara la care a castigat johnny logan de doua ori! trimite asa ceva! oribil!
    0
    0
  • postat de Un roman
    Miercuri, 08 Mai 2024 09:59
    212.93.144.***
    Cum a participat si ucraina? la ce ? ucraina este promovata peste tot doar fara sa participe…buni , rai, daca sunt ucrainieni, sunt cei mai buni…
    Nici o difrenta intre ei si rusi, si unii si altii au in comun setea de a acapara teritorii ce nu le apartin, in rest, acelas neam , aceleas naravuri.
    2
    5
  • postat de Lături pentru proști
    Miercuri, 08 Mai 2024 08:27
    174.128.177.***
    Lumea arde și baba se . Un show lipsit de valoare și talent, trupe așijderea. Nu se vor ridica niciodată la nivelul de altă dată. O altă manipulare marca Bruxelles. Dacă nu s-ar mai organiza, nimeni nu ar observa.
    0
    5

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro