Copii uniţi prin sport şi mişcare, la Dunărea de Jos

Copii uniţi prin sport şi mişcare, la Dunărea de Jos
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Proiectul educațional "Uniți prin Sport și Mișcare" aduce o abordare incluzivă în promovarea valorilor precum acceptarea, apartenența la grup, solidaritatea, depășirea barierelor interumane, respectul și toleranța în școli.

Parteneriatul dintre Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, prin Facultatea de Educație Fizică și Sport Galați, Școala Profesională Specială "Emil Gârleanu", cu structura Școala Profesională Specială "P.P. Neveanu" Galați, Școala Gimnazială Nr. 29 Galați și Special Olympics România face posibil acest lucru, prin derularea unor activități ce au ca scop crearea unui mediu școlar incluziv pentru elevii cu și fără dizabilități și cerințe educative speciale.

Pornind de la grupele mici de vârstă, unde educația incluzivă este îmbrățișată cu multă ușurință, echipa proiectului a organizat și desfășurat anul acesta universitar, potrivit unui comunicat postat pe site-ul UDJG, următoarele activități:

- Incluziunea prin mișcare, activitate dedicată elevilor din învățământul primar în decembrie;

- Ziua Mondială a Sindromului Down, sărbătorită prin activități motrice adaptate în rândul elevilor din ciclul gimnazial în martie;

- Incluziune prin baschet unificat, o competiție de baschet 3x3 în luna mai;

- Drumeție, Aventură și Incluziune, o zi cu drumeție, atelier cu tehnici de campare și supraviețuire în natură și picnic în Munții Măcin, în iunie.

Va urma o nouă serie de momente și experiențe care vor continua să propună o diversitate de experiențe bazate pe colaborare, dezvoltarea potenţialului psiho-motric și integrare social.

Cel mai valoros partener al echipei de implementare a fost echipa de voluntari a facultății, care au simțit o nevoie constantă de implicare în crearea unui mediu incluziv și empatic pentru elevii cu dizabilități și cerințe educative speciale.

Echipa proiectului - formată din prof. kinetoterapeut Cătălina Mârşiu, prof. Florin Andronic, conf. dr. Teodora Iconomescu, conf. dr. Lucica Ciocoiu, conf. dr. Leonard Stoica, lect. dr. Andreea Dobre şi asist. dr. Bogdan Olaru - îşi propune să continue să contribuie, în măsura posibilităţilor, la crearea unei lumi mai bune.

Profesorii mulţumesc Asociației Părinților Copiilor Surzi SAM "P.P. Neveanu", Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități "Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir" și lui Sorin Pană/Sportul Ilustrat, pentru sprijinul acordat.

Citit 1348 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Iunie 2024 13:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.