Tragedie auto pe strada Portului - zdrobit în propria maşină

Tragedie auto pe strada Portului - zdrobit în propria maşină
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La 43 de ani, Liviu Chitic era tatăl a trei copii mici * „A fost un om şi un caracter deosebit”, povestesc colegii de la Finanţe * La 18 ani, autorul accidentului avea permis de anul acesta *

La volanul maşinii sale, Liviu Marian Chitic se ducea acasă joi seara (ora 22,00) – spun sursele. Nu era singur în Skoda Fabia GL 08 FSC, pe locul din dreapta faţă aflându-se Iulian Ştefan Popa, de 37 ani, din Bârlad, judeţul Vaslui, locul din stânga spate fiind ocupat de Călin Anghel, de 35 ani, din Galaţi.

În timp ce Skoda rula corect pe strada Portului, dinspre Liceul de Marină spre Palatul Navigaţiei, din spate se apropia (pe acelaşi sens de mers) Renaultul Megane B 61 ZIY, condus de elevul gălăţean Ovidiu Bardaş, de 18 ani.

În apropiere de intersecţia cu strada Griviţa, Skoda a semnalizat că virează la stânga. Era deja prea târziu: la ora 22,10, Renaultul încerca depăşirea neregulamentară a maşinii din faţa sa, moment în care tragedia a fost imposibil de oprit.

Înfiptă în fiarele Skodei, cea de-a doua maşină făcea pe loc o victimă şi trimitea doi oameni pe paturile Spitalului de Urgenţă din Galaţi. Numai echipajul Descarcerării a reuşit să îl scoată pe Liviu Chitic, angajat al Finanţelor gălăţene şi tatăl a trei copii mici din scheletul contorsionat al propriei maşini. Bărbatul fusese ucis pe loc în impact.

„Liniuţe” sau doar un nefericit accident rutier?

Nimeni nu poate confirma dacă pe faleză era în plină desfăşurare o cursă între maşini, Renaultul fiind una dintre protagoniste.

Comisarul Viorel Cojocaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi: „Cercetările preliminarii nu pomenesc nimic despre vreo cursă. Elevului Ovidiu Bardaş, de 18 ani, şoferul Renaultului Megane, i s-au făcut testările necesare, el având alcoolemia zero”.

„În acest moment, în cauză s-a făcut dosar penal, autorul accidentului fiind cercetat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă. El are permisul suspendat, iar în funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale acordate victimelor, se va da şi soluţia finală în acest dosar”.

De asemenea, Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Poliţiei, confirmă: „Autorul accidentului nu era sub influenţa nici a băuturii, nici a altor substanţe toxice”.

Tânărul Ovidiu Bardaş este posesor al permisului de conducere din anul 2010, el fiind singur în maşină - conform surselor - la momentul producerii accidentului.

Pasagerii – unul în comă, unul rănit

Căpitanul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţiile de Urgenţă Galaţi: „La ora 22,11 trei ambulanţe SMURD şi Descarcerarea acţionau deja la locul accidentului”.

„Echipajul Descarcerării l-a scos pe Liviu Chitic din maşina lovită, bărbatul fiind decedat – în urma unui stop cardio-respirator ireversibil - în momentul începerii intervenţiei”.

„Asupra lui s-au încercat totuşi manevrele de resuscitate, dar fără succes. Aflat în comă profundă, Iulian Popa a fost transportat imediat la Spitalul Judeţean Galaţi. Călin Anghel prezenta politraumatism, fractură de femur stâng şi traumatism cranio-cerebral, şi el ajungând la Spitalul de Urgenţă”.

Consternare la Finanţe

„Pur şi simplu nu putem să credem”, spun cu voce interzisă colegii lui Liviu Chitic. Luată cu asalt de către prietenii, rudele şi cunoştinţele victimei, toate vrând să depună anunţuri de condoleanţe, „Viaţa liberă” află de la primele ore ale dimineţii cât de iubit era Liviu Chitic.

Încremenite de şoc, cunoştinţele povestesc despre un om impecabil un profesionist desăvârşit şi un bărbat devotat familiei şi celor trei copii, doi băieţi şi o fată,  ultimul dintre aceştia având doar trei ani şi jumătate.

„Ştiam că avea treabă în zona Palatului Navigaţiei, din câte am auzit, şi că trebuia să se întâlnească cu nişte muncitori, dar nu pot să spun nimic sigur. Îmi pare nespus de rău de ce s-a întâmplat, dar cred că este imposibil să mai spui ceva”.

„Nu cred că familia lui poate fi mângâiată de ceva, în aceste momente. Era un om şi un caracter deosebit, un profesionist desăvârşit şi era foarte iubit. Avea mulţi prieteni”, spune cu vocea sugrumată de emoţie unul dintre apropiaţii lui Liviu Chitic.

Nefericitul accident de joi seară face prima victimă a lunii decembrie, aceeaşi lună a anului 2009 numărând patru decese.

Vineri, Liviu Chitic s-a întors la ai săi, dar nu pentru a fi împreună cu soţia şi copiii, ci pentru a-şi lua adio de la toţi cei pe care i-a iubit. Cei care acum nu pot înţelege DE CE.

Citit 9540 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.