„Regina nopții”, un spectacol de neratat al Teatrului Dramatic

„Regina nopții”, un spectacol de neratat al Teatrului Dramatic
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Deși biletele se dau ca pâinea caldă, cu puțin noroc mai puteți prinde un loc la reprezentația de duminică, 13 octombrie 2024, a spectacolului "Regina nopții", pus în scenă de Teatrul Dramatic "Fani Tardini". Aveți șansa de a petrece două ore minunate, lăsându-vă purtaţi într-o poveste tulburător de frumoasă și de emoționantă, scrisă și regizată de gălățeanca Leta Popescu. Și jucată fermecător de actorii Dramaticului gălățean! Și veți afla de ce, la Festivalul Național de Comedie 2024, Premiul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal i-a fost decernat Oanei Mogoş pentru rolul Valeria, iar Premiul pentru Cuplu comic - acordat actorilor Răzvan Clopoţel şi Radu Horghidan pentru rolurile fraţilor Călin şi Doru!

"Regina nopții", spectacolul-premieră cu care Teatrul Dramatic "Fani Tardini" din Galați a concurat la Festivalul Național de Comedie de la Galați - eveniment de anvergură care tocmai s-a încheiat - va avea o nouă reprezentație. Duminică, 13 octombrie 2024, de la ora 19,00, pe scena Casei de Cultură a Studenților. Biletele, atâtea câte au mai rămas, costă între 23 şi 54 de lei și pot fi achiziționate online.

După premiera care a avut loc în deschiderea festivalului, vă relatam că spectacolul este o "comedie nostalgică", doar că, la final, din atâtea hohote sănătoase de râs... o cam dăm în plâns. Măcar cu o lacrimă scăpată pe obraz ori cu un nod de lacrimi încleştat în gât de emoţia tulburătoare a unui spectacol complet şi complex. Se joacă excepţional, se cântă răvăşitor, se trăieşte! De la actriţa Oana Mogoş, care dă viaţă şi moarte unui personaj tulburător, până la Bufniţa mereu însetată şi rău-prevestitoare, fiecare actor dă sclipire şi profunzime spectacolului.

Păreri de spectator avizat

Pentru a nu părea părtinitori față de actorii gălățeni, îi dăm cuvântul cunoscutului regizor Erwin Șimșensohn, care a vizionat acest spectacol în deschiderea festivalului: "Sunt spectacole la finalul cărora spui «felicitări» și îți vine greu să o faci pentru că știi că e ceva ce spui din politețe și nu crezi cu adevărat. Dar sunt și spectacole la care spui «felicitări» și brusc ai senzația stânjenitoare că e ceva foarte fals… pentru că e mult prea puțin pentru ceea ce simți. Și nu găsești cuvintele potrivite care să exprime recunoștința pentru experiența trăită. Sunt ceea ce aș numi un «spectator avizat»… dar sunt un spectator care se bucură ca un copil la circ atunci când văd un spectacol care să mă tulbure, să mă amuze, să mă întristeze, să mă facă, din nou, să îmi aduc aminte cât de mult iubesc teatrul, așa cum a făcut-o «Regina nopții», premiera Letei Popescu din această seară de la Galați. Lacrimile stârnite de deloc subtilul șantaj emoțional (pe care unii îl detestă ca mecanism, dar pe care eu îl îmbrățișez și ca regizor, dar mai ales ca spectator) combinat cu umor de foarte bună calitate, m-au țintuit în scaun minute bune după terminarea reprezentației. Pentru că acolo, în sala aia goală, după ieşirea publicului, încă pluteşte în aer energia aia bună, vibrația unui spectacol de excepție! Mulțumesc, Leta Popescu, pentru bucuria de vedea acest spectacol! Bravo, excelentei trupe gălățene!", a scris regizorul, într-o postare pe Facebook.

Atmosfera satului tradițional

"Am scris «Regina nopții» cu gândul la locul copilăriei mele, iar actorii au propus texte și poveşti cu gândul la atmosfera satului tradițional în care au crescut. În acest spectacol celebrăm lumea de la țară, ducând mai departe câteva povești de iubire și o criticăm atunci când tradiția nu e mereu cea mai bună opțiune de viață. Un spectacol la care s-a lucrat cu bucurie și cu o lacrimă în colțul ochiului. Pe ambele le dăruim spectatorului care a copilărit sau nu la țară", mărturisește regizoarea Leta Popescu.

Pe scurt, "Regina nopții" este un spectacol de văzut și de revăzut!

Acest al treilea spectacol montat de Leta Popescu la Galaţi, după "Vrabia" şi "Bujor", îi are în distribuţie pe: Oana Mogoș, Ciprian Brașoveanu, Dan Căpățână, Petronela Buda, Cristina Uja, Carmen Albu, Ama Beschieru, Vlad Volf, Răzvan Clopoțel, Radu Horghidan, Tamara Constantinescu, Elena Ghinea, Ștefan Forir, Flavia Călin, Mihai Păun, Elena Emandi şi Elena Anghel.

Citit 2554 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Octombrie 2024 08:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.