Salariile restante, vineri sau luni

Salariile restante, vineri sau luni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Consiliul Judeţului a aprobat rectificare de buget prin care se alocă 5,2 milioane de lei pentru „Protecţia Copilului” * Banii vor acoperi atât salariile la zi, cât şi restanţele * Directorul adjunct Eugen Merdescu speră să lichideze şi datoriile la furnizori

Salariaţii Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi mai trebuie să rabde doar câteva zile pentru a-şi primi atât salariile pe luna noiembrie, cât şi restanţele din lunile sau chiar anii trecuţi. Rectificarea bugetului în favoarea DGASPC a trecut ieri prin şedinţa CJ, banii urmând să intre vistieria Direcţiei pentru a fi daţi angajaţilor şi nu numai. Suma totală pe care CJ a alocat-o „Protecţiei Copilului” se ridică la 5,2 milioane de lei, banii urmând a fi folosiţi atât pentru acoperirea restanţelor, cât şi pentru plata către diverşi furnizori de servicii. Astfel, pentru restanţele din 2006 la asistenţii maternali s-au alocat 492.000 de lei, pentru restanţele din 2008 la acelaşi capitol s-au dat 822.000 de lei, alţi 380.000 de lei vor fi folosiţi pentru cheltuieli de echipament şi cazarmament, în timp ce amenajarea noului sediu a primit 140.000 de lei. Restul până la 5,2 milioane reprezintă cheltuielile de salarizare ale „Direcţiei”. „Domnii consilieri şi preşedintele Eugen Chebac au înţeles care sunt necazurile şi priorităţile. Suma pe care am primit-o este suficientă pentru a putea închide anul cu capul sus, să nu mai avem datorii, mai ales la asistenţii maternali, la care aveam restanţe încă din 2006. Acum vor primi totul la zi, iar începând cu ianuarie 2009 nu vom mai avea niciun fel de restanţă”, a spus, la finalul şedinţei de rectificare de ieri, directorul adjunct al DGASPC Galaţi, Eugen Merdescu.

Se dau şi sporurile din urmă

Şi angajaţii din aparatul propriu al „Protecţiei Copilului” au motive de bucurie pentru că vor fi date şi ceva restanţe la sporurile blocate încă din luna septembrie. „Am avut o discuţie cu domnul preşedinte Chebac şi am obţinut permisiunea de a da şi aceste sporuri, aşa că toţi salariaţii vor primi şi sporurile restante, inclusiv cele din septembrie. În acea lună am dat ceva sporuri, în octombrie nu am dat mai nimic. Acum vom da conform vechiului contract de muncă întrucât cel nou este suspendat deocamdată în urma unui control al auditului intern al CJ”, a mai spus Eugen Merdescu. Dacă procedurile de plată vor merge strună, angajaţii DGASPC îşi vor primi banii pe card încă de vineri. În cel mai rău caz, dacă vor mai fi întârzieri, salariile se vor da luni.

De asemenea, directorul adjunct a precizat că ar dori ca suma primită de la CJ să acopere şi toate datoriile pe care „Direcţia” le are la diverşi furnizori. „Sperăm să putem achita şi toate datoriile la furnizori, unele dintre ele mai vechi. Sperăm să ajungem la zero şi cu aceste restanţe şi să începem un an nou, care va fi mult mai greu decât actualul pentru că şi necesarul nostru de bani va fi mai mare. Se anunţă criză, care probabil că se va resimţi şi la noi”, a menţionat directorul adjunct, Eugen Merdescu.

Citit 1700 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.