Căsnicie ţinută cu barda, la Corod

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A crescut opt copii, a trecut printr-o căsnicie de 26 de ani şi tocmai la bătrâneţe a ajuns-o necazul. Este povestea tristă a unei femei de lângă Corod, pe care bărbatul ei, măcinat de gelozie, a lovit-o în cap cu o bardă, fără să mai ţină seama de tot pustiul de vreme în care ea i-a fost alături. „Să spun drept, băuse, cu o seară înainte, vreo două kile de rachiu. Dimineaţă s-a trezit şi stătea tot lungit în pat, fuma şi se uita la televizor. Îmi zice <>. Eu îi răspund, <>, că el trăieşte din pensia mea, de 260 de lei”.

Fără să îl mai bage în seamă pe bărbatul scandalagiu, femeia s-a apucat să taie o găină pentru prânz. Nu-şi mai găsea cuţitul de despicat, aşa că s-a folosit de o bardă, pe care ulterior a spălat-o şi pus-o la locul ei. Nemulţumit acum şi de alegerea femeii în materie de ustensile casnice, soţul s-a ridicat nervos de pe pat, din faţa televizorului, a pus şi el mâna pe bardă proaspăt igienizată şi şi-a lovit soţia în cap. Probabil că, până să facă gestul necugetat, se uita la filme cu indieni şi securi-tomahawk sau la „Mihai Viteazul”, care hăcuia cotropitorii cu halebarda.

După ce a dat cu sete şi i-a spart capul nevestei, bărbatul s-a speriat şi a fugit. Nepoţii şi fiicele femeii au anunţat Poliţia şi au chemat Salvarea.

„Aşteptăm ca femeia să îşi elibereze certificatul medico-legal şi, dacă va depune plângere, vom lua măsurile care se impun”, ne-a asigurat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţene, subcomisar Ştefan Gohoreanu.

Femeia este, însă, nehotărâtă. „Să-l iert? se întreabă ea, internată acum în secţia de Neurochirurgie. Nu ştiu dacă-l iert”. Indiferent dacă bărbatul va da socoteală sau nu pentru ieşirea violentă, poate că măcar barda familiei ar trebui vândută, eventual pe bani de ţigări.

Citit 2366 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.