Unitatea de Primire a Urgenţelor rămâne fără medicamente

Unitatea de Primire a Urgenţelor rămâne fără medicamente
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP), dr. Valentin Boldea, ne-a informat că Unitatea de Primiri Urgenţe ar putea rămâne fără medicamente şi materiale sanitare în nu mai mult de o săptămână.

„Şeful serviciului UPU-SMURD (dr. Angel Trifan – n.r.) ne-a făcut o adresă prin care ne informează că mai are medicamente şi materiale sanitare doar pentru o săptămână. Potrivit informării, nici  stocul pentru situaţii de urgenţă nu este asigurat. Ni s-au solicitat de materiale şi medicamente necesare funcţionării acestui serviciu. Vom face în perioada imediat următoare un control în secţie. Avem informaţii că o parte dintre medicamente au fost folosite în interesul spitalului. Potrivit legii, materialele sanitare şi medicamentele folosite la Urgenţe pentru pacienţii care apoi rămân internaţi trebuie returnate către UPU şi se pare că acest lucru nu se întâmplă întotdeauna”, a precizat dr. Valentin Boldea.

Managerul Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, dr. Călina Lazarovici, ne-a declarat telefonic că medicamentele din UPU nu pot fi folosite de spital, ci doar de secţia pentru care au fost aduse.

Citit 870 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Noiembrie 2011 23:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.