Oficialii Prefecturii despre recensământ: „Au fost înregistraţi şi cei fără număr poştal”

Oficialii Prefecturii despre recensământ: „Au fost înregistraţi şi cei fără număr poştal”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Oficial, recensământul s-a încheiat, însă avem semnale de la gălăţeni că nu a fost cuprinsă în numărătoare toată suflarea. „Cum rămâne cu cei care nu au număr poştal, respectiv, cei care şi-au construit case în extravilan de Galaţi? Şi nu suntem puţini! Am sunat la numărul de telefon pe care l-aţi publicat 0236/460011, dar suna ocupat de fiecare dată. Unde ne putem adresa?”, ne întreabă, pe ediţia on-line a cotidianului „Viaţa liberă”, doamna Bianca.

O altă nedumerire vine din strada Fraternităţii. „Pe la noi nu a trecut nimeni şi este în permanenţă cineva acasă”, ne scrie Carmen.

Despre aceste probleme am vorbit cu doamna Victoria Enache, director de Cancelarie al Prefecturii Galaţi, care precizează: „Potrivit legislaţiei, recensământul populaţiei şi al locuinţelor s-a încheiat în 31 octombrie 2011, ora 24.00. Din situaţiile înaintate de cei peste o mie de recenzori care au lucrat în municipiul Galaţi reiese că au fost înregistrate atât casele fără număr poştal, cât şi persoanele care locuiesc în zonele din extravilanul municipiului. Cu siguranţă, dacă la o adresă nu a răspuns nimeni, recenzorul a luat informaţiile de la vecini, fiindcă aceasta era datoria lui. Pe de altă parte, bine ar fi ca toţi să avem un spirit civic dezvoltat şi să reacţionăm la momentul potrivit şi nu după...”  

 

Citit 3242 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Noiembrie 2011 21:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.