Contrabandă pe Dunăre / Țigări de aproape 90.000 de euro ascunse în pereţii unei barje (VIDEO)

Contrabandă pe Dunăre / Țigări de aproape 90.000 de euro ascunse în pereţii unei barje (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii de frontieră au interceptat un transport impresionant de ţigări de contrabandă. 176 de mii de pachete de ţigări fuseseră ascunse în pereţii unei barje care transporta minereu din Ucraina, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Galaţi.

Vineri, în Punctul de Trecere al Frontierei Galaţi-portuar, a fost efectuat controlul specific de intrare în ţară asupra convoiului OREMBURG pavilion Ucraina, convoi care avea în componenţă şase barje încărcate cu pelete, cărbune şi diverse tipuri de minereu. Marfa transportată a fost încărcată în Portul Ismail – Ucraina şi avea ca destinaţie portul Ruse – Bulgaria.

În urma controlului, pe una dintre barje a fost descoperită între pereţii tribord-babord şi peretii calei, cantitatea de 3.520.000 ţigarete (176.000 pachete țigări) de diferite mărci (MT, Plugarul, Doina şi Temp) cu timbru de acciză R. Moldova, fără documente de însoţire a mărfii", se arată în comunicatul IJPF.

Barja, care era deservită de un echipaj format din doi ucraineni, a fost oprită în Portul Galaţi, iar ţigările, care sunt evaluate la 383.548 lei (88.178 euro) au fost ridicate pentru confiscare, marfa de contrabandă urmând a fi introdusă în camera de corpuri delicte a IJPF Galaţi.

Cercetările continuă în acest caz.

Citit 2994 ori Ultima modificare Duminică, 06 Noiembrie 2011 13:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.