Galațiul, pe harta mafiei cu pesticide la preț redus. O companie a fost ”săpată” de un angajat (VIDEO)

Galațiul, pe harta mafiei cu pesticide la preț redus. O companie a fost ”săpată” de un angajat (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Au fost percheziții în județul Galați, în Capitală și în județele Călăraşi, Ialomiţa, Argeş, Bacău şi Cluj, după ce procurorii DIICOT au adunat informații privind o rețea care, timp de jumătate de an, ar fi făcut diverse tranzacții ilegale cu pesticide, în urma cărora a fost cauzat un prejudiciu imens, de peste șapte milioane de lei.

Potrivit anchetatorilor care joi, 15 mai, au descins în 32 de locații, la domicilii și sedii ale unor firme care au ca obiect de activitate comerțul cu subsstanțe folosite în agricultură, vizată ar fi o grupare care, printr-o serie de falsuri în documente, ar fi derulat operațiuni care au dus la delapidări repetate, cu consecințe deosebit de grave.

Neregulile care au vizat cantități mari de îngrășămimte și pesticide, scoase ilegal din patrimoniul unei societăți de profil, s-ar fi petrecut în perioada august 2022 - martie 2023, susțin procurorii DIICOT, iar actorul principal a fost chiar un angajat al respectivei societăți. Acesta ar fi făcut în așa fel încât să vândă produsele la jumătate din prețul real al pieței.

”Unul dintre membrii grupului, în calitate de angajat al societății respective, a întocmit comenzi fictive utilizând identitatea unor clienți care nu aveau cunoștință despre aceste operațiuni. Ulterior, comenzile astfel întocmite au fost confirmate de compartimentul financiar-contabil al persoanei vătămate. Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că, după preluarea cantităților de  îngrășăminte  și pesticide, șoferii mijloacelor de transport erau direcționați de ceilalți membri ai grupului către alte societăți cu profil agricol, unde bunurile erau descărcate și comercializate la prețuri cu aproximativ 50 la sută sub valoarea de piață”, a precizat DIICOT.

Pentru crearea unei aparențe de legalitate a tranzacțiilor, administratorii firmelor beneficiare înregistrau în evidențele contabile facturi care atestau date nereale cu privire la proveniența bunurilor achiziționate. Astfel, societatea de la care plecau substanțele a suferit, în șase luni, un prejudiciu de 7.266.586,81 lei.

17 persoane urmau să fie duse la sediul central al DIICOT pentru audieri, urmând ca la finalul acestora procurorii să decidă dacă vor cere măsuri preventive.

Media

Citit 1424 ori Ultima modificare Joi, 15 Mai 2025 11:23

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro