Împuşcat din greşeală de propriul fiu

Împuşcat din greşeală de propriul fiu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ghinion? Ceasul rău? Marţi, 13? Toate acestea şi ceva în plus. Evenimentele petrecute în familia Ghiorăsim nu fac decât să confirme că, atunci când este să nu-ţi meargă bine, nu îţi merge şi pace (iar dacă şi omul mai dă o mână de ajutor unui destin potrivnic, cu atât mai rău…)!

Povestea? Nu este tocmai simplă. Aşadar, Vasile Ghiorăsim, în vârstă de 57 de ani, dispecer la firma de pază „Bidepa”, era marţi seara de serviciu. Omul tocmai pregătise pe tejghea un pistol, pe care urma să îl ia un agent, ce urma să sosească de pe teren şi să plece apoi cu un transport de valori. Până la sosirea agentului, în biroul lui Vasile Ghiorăsim a intrat, foarte agitat, fiul său, Petru-Florin, de 31 de ani. Tânărul tocmai se certase cu prietena lui. Tatăl l-a rugat pe fiul său să supravegheze câteva secunde pistolul (aflat în continuare pe tejghea), cât timp el iese din încăpere.

Întors în scurt timp în birou, părintele găseşte încăperea goală şi pistolul - lipsă. Realizează că fiul său luase arma, aşa că îşi sună soţia şi încearcă să afle adresa iubitei lui Petru. Pleacă după băiatul lui, şi îl ajunge din urmă exact în faţa blocului în care locuieşte prietena.

Un pistol, un rănit, doi acuzaţi

„Tatăl i-a cerut băiatului pistolul, dar tânărul i-a spus că arma este în maşină”, declară Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului poliţiei Judeţene Galaţi şi continuă: „A vrut să îi dea cheile maşinii, din buzunar şi din greşeală a agăţat cu mâneca pistolul, aflat şi el în buzunar, armat, cu glonţul pe ţeavă. Pistolul a căzut pe trotuar, declanşându-se şi rănindu-l pe Vasile Ghiorăsim în regiunea pubiană. Glonţul nu a intrat în organism, el ricoşând şi fiind găsit mai târziu, de către fiu, pe asfalt.

Vasile Ghiorăsim a fost dus de urgenţă la spital, fiind în afara oricărui pericol. În acest moment şi tatăl, şi fiul sunt cercetaţi, primul pentru neglijenţă în serviciu, iar al doilea pentru furt de armă letală, uz de armă letală, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, vătămare din culpă – aceasta din urmă fiind stabilită cu exactitate în funcţie de câte zile de îngrijiri medicale va primi tatăl”, încheie purtătorul de cuvânt.

Nimic nu poate da timpul înapoi. Deopotrivă victime şi vinovaţi, tatăl şi fiul aşteaptă acum vindecarea unui şi, apoi, acuzarea… amândurora!

Internat la neurochirurgie

„Pacientul Vasile Ghiorăsim, de 57 de ani, s-a prezentat în serviciul de urgenţă cu o plagă împuşcată la nivelul abdomenului. Plaga a afectat osul pubian şi zona muşchilor drepţi. S-a intervenit chirurgical cu laparatomie abdominală exploratorie şi s-a făcut hemostază. Pe înţelesul tuturor, s-a căutat să se vadă dacă sunt atinse şi alte organe. În prezent este internat în serviciul de neurochirurgie şi îşi urmează îngrijirile necesare”, a declarat doctorul Mihai Bucatanschi, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Galaţi.

Citit 1237 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.