Marinela Dobrea, convocată la Comisia de Disciplină

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un nou episod din epopeea „Dobrea – DGASPC” se derulează astăzi la Consiliul Judeţului. Directoarea suspendată de la Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Marinela Dobrea, se va prezenta astăzi la Comisia de Disciplină a CJ pentru a da explicaţii cu privire la mai multe probleme constatate de instituţiile de control care s-au tot perindat prin curtea instituţiei în ultima vreme. 

Punctul forte al Comisiei îl constituie raportul Inspecţiei Sociale din luna noiembrie a anului trecut, pe care „Viaţa liberă” l-a detaliat la momentul respectiv. „Prin raportul de inspecţie al Ministerului Muncii Familiei şi Egalităţii de Şanse – Inspecţia Socială, nr. 7979/11.11.2008, înregistrat la Consiliul Judeţului Galaţi la nr. 7439/14.11.2008 şi la Comisia de Disciplină la nr. 18570/17.11.2008, s-a formulat o sesizare prin care se solicită cercetarea administrativă şi stabilirea răspunderii disciplinare a doamnei Dobrea Marinela – director general la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi pentru managementul defectuos promovat la nivelul CP nr. 3 şi CP nr. 9, care a condus la încălcarea prevederilor art. 44 din Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, prin aceea că în centrele menţionate nu se oferă condiţii optime care să permită dezvoltarea fizică, mentală, spirituală, morală şi socială a copiilor/tinerilor”, se arată în expunerea de motive care a stat la baza suspendării dictate de CJ pe perioada cercetării administrative a Marinelei Dobrea. 

Pe lângă aceste aspecte, Marinela Dobrea trebuie să mai răspundă la tot felul de întrebări legate de controale ale altor instituţii, precum şi la multe informaţii publicate de mass-media.

Citit 1359 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.