Capul afacerii cu ţigări contrafăcute, propus pentru arestare în lipsă

Capul afacerii cu ţigări contrafăcute, propus pentru arestare în lipsă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Tribunalul Galaţi s-a înregistrat în urmă cu puţină vreme o propunere de arestare prevenivă pe numele lui Eugen Ciubotaru, cel despre care există informaţii că ar fi fost capul afacerii cu ţigări contrafăcute într-o hală de la ieşirea din Galaţi, în zona Tirighina.

În cazul lui Ciobotaru, procurorii au solicitat un mandat de arestare în lipsă, acesta nefiind găsit pe parcursul cercetărilor făcute până acum.

Eugen Ciobotaru nu este la prima întâlnire cu legea. El a avut o condamnare de patru ani, pentru furt din Sidex, rămasă definitivă în 2003, prin decizia penală nr. 5190 a Înaltei Curţi de Casaţi şi Justiţie.

Ciobotaru nu a stat foarte mult după gratii pentru că a fost graţiat printr-un decret dat de preşedintele Ion Iliescu (decretul nr. 237) în 6 aprilie 2004. În acelaşi an în care a fost graţiat, numele său apare într-un nou dosar penal legat tot de furturile din Combinat, alături de Constantin Ghimpu, fostul şef al pazei de pe platforma siderurgică.

În acest caz, el a fost condamnat tot la patru ani de închisoare, dar de data aceasta cu suspendare. După ani de judecată el a fost achitat în „dosarul Ghimpu”, pe baza mărturiei şoferului care transporta marfa furată, acesta luând toată vina asupra lui. 

Vom reveni cu mai amănunte despre acest caz.

CITEŞTE ŞI:

Organizare în stil mafiot la fabrica ilegală de ţigări de la Tirighina

Fabrica ilegală de ţigări, alimentată cu materie primă din Bulgaria

13 fabrici clandestine de ţigări în estul şi centrul ţării

Citit 3388 ori Ultima modificare Vineri, 30 Decembrie 2011 15:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.