Dorin Colidiuc este noul adjunct al IPJ Galaţi

Dorin Colidiuc este noul adjunct al IPJ Galaţi
Comisarul-şef Dorin Colidiuc, noul adjunct al IPJ Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comisarul-şef Dorin Colidiuc este noul adjunct al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Galaţi. Informaţia a fost confirmată de către purtătorul de cuvânt al instituţiei, comisarul Cristina Tatulici. Colidiuc va ocupa postul de adjunct pentru Investigaţii Criminale şi Fraude, care a fost deţinut de comisarul-şef Daniel Miron. Trebuie menţionat şi faptul că ambii foşti adjuncţi ai IPJ, comisarul-şef Daniel Miron şi comisarul-şef Doru Geru au primit decizii de punere la dispoziţie, decizii pe care le-au contestat atât la Minister, cât şi în instanţă.

Cine este comisarul-şef Colidiuc?

Până să vină la Galaţi, Dorin Colidiuc a îndeplinit mai multe funcţii în cadrul IPJ Constanţa: ofiţer specialist, şef serviciu şi adjunct al Inspectorului Şef al Inspectoratului.

Potrivit unui curriculum vitae publicat pe siteul Inspectoratului de Poliţiei al Judeţului Constanţa, Dorin Colidiuc s-a născut în anul 1966, în oraşul Victoria din judeţul Braşov. În 1994 a absolvit Academia de Poliţie „Al. I. Cuza” din Bucureşti şi s-a specializat în Combaterea Crimei Organizate şi Antidrog. Este licenţiat în ştiinţe juridice. A urmat diverse cursuri de postuniversitare şi specializare în ţară şi străinătate, inclusiv la Federal Bureau of Investigation (FBI).

Numele lui Dorin Colidiuc a apărut şi în situaţii controversate. Mai întâi, despre evenimente petrecute în anul 2007,  Ziua de Constanţa a scris pe 25 mai 2010 că adjunctul a fost sancţionat de superiori pentru că „nu s-ar fi implicat în ancheta care-l viza pe Cristian Gherghişan, unul dintre numele cu rezonanţă în lumea underground constănţeană”.

Aceeaşi sursă precizează şi că la acel moment s-a propus înlocuirea din funcţie a lui Colidiuc  pentru management defectuos, trecerea sa pe o funcţie de specialist şi diminuarea salariului pentru o perioadă de trei luni. Potrivit sursei amintite, Dorin Colidiuc nu a fost mulţumit de decizii şi a dat în judecată Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Ministerul Administraţiei şi Internelor. Conform Portalului Curţii de Apel Constanţa, comisarul-şef a câştigat procesul şi drept urmare, trebuia repus într-o funcţie similară celei pe care a deţinut-o.

Ziarul „Cuget Liber” scrie în ediţia online din 11 noiembrie 2010 că, în baza unui referat întocmit în 2010, Dorin Colidiuc a fost acuzat că a refuzat să se deplaseze la Mangalia şi să coordoneze la faţa locului ancheta în cazul unui jaf armat produs la o casă de pariuri.

Citit 5242 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2012 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.