Conflict cu focuri de armă la Şendreni între un şofer de tir şi un sătean

Conflict cu focuri de armă la Şendreni între un şofer de tir şi un sătean
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un şofer de tir a fost lovit cu patul unui pistol cu gaze de către un bărbat din comuna Şendreni. Medicii care i-au acordat primul ajutor susţin că victima prezenta o rană ce ar fi putut să fie provocată de folosirea unui astfel de pistol. Conflictul s-a produs duminică, după ce şoferul a oprit maşina în faţa in faţa unui imobil, iar proprietarul clădirii i-a cerut să îşi mute maşina de acolo.

"În urma primelor verificări efectuate poliţiştii au stabilit că A. Tudorel a oprit tirul pe care îl conducea pe marginea carosabilului, pe terenul aferent intrării într-un imobil situat pe DN 25, la ieşirea din com. Şendreni, imobil ce aparţine lui M. Cornel de 30 ani. Acesta din urmă i-a cerut conducătorului auto să plece din locul respectiv, întrucât tonajul mare al maşinii poate afecta sistemul de scurgere, aflat sub stratul de zgură din faţa porţii sale.

Între cei doi a izbucnit un conflict spontan, şoferul i-a adresat injurii şi ameninţări proprietarului terenului, iar acesta a tras un foc de avertisment în plan vertical, cu un pistol cu gaz şi bile de cauciuc, după care l-a lovit pe acesta cu patul pistolului pe în zona feţei provocându-i o plagă contuză", se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi.

După producerea incidentului, la faţa locului s-a deplasta un echipaj al SMURD, care a acordat primele îngrijiri medicale bărbatului lovit, însă acesta a refuzat tratamentul şi internarea în spital. Medicii care i-au acordat primul ajutor susţin că bărbatul avea o rană ce ar fi putut să fie provocată de o armă de autoapărare.

"A fost vorba de o împuşcătură superficială, cel mai probabil provocată de un pistol cu gaze şi bile de cauciuc. Victima prezenta o arsură în zona feţei, avea o placă contuză în zona tâmplei. I s-au acordat primele îngrijiri medicale şi am vrut să îl transportăm la urgenţe, însă bărbatul a refuzat transportul la spital. Se impunea şi un vaccin antitetanos, dar victima a refuzat şi acest lucru”, a declarat doctorul Angel Trifan, coordonator al SMURD Galaţi.

Poliţiştii au mai declarat că persoana care a folosit pistolul de autoapărare, avea documente legale pentru deţinerea armei din anul 2010, iar cercetările vor continua pentru comiterea infracţiunii de uz de armă neletală, din categoria celor supuse autorizării, fără drept.

Citit 3027 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2012 13:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.