Liga Studenţilor din Galaţi nu va organiza acţiuni de protest

Liga Studenţilor din Galaţi nu va organiza acţiuni de protest
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Asociaţia îşi avertizează membrii cu privire la riscul de a fi manipulaţi politic 

Deşi anunţă că „se solidarizează cu starea de nemulţumire generală existentă în rândul societăţii româneşti, stare generată de lipsurile economice, pe care criza le-a adus în casa fiecărui român”, Liga Studenţilor din Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi anunţă, prin intermediul unui comunicat de presă, că nu va organiza nici o acţiune de protest de stradă.  Pe de altă parte, LSG transmite studenţilor că aceştia sunt liberi să îşi exprime nemulţumirile prin „metode de protest paşnic stradal” însă „în ultimă instanţă”. Punctul de vedere exprimat de LSG a fost făcut în contentul în care liga nu doreşte ca studenţii gălăţeni să se lase influenţaţi „sau ademeniţi de presiunile şi jocurile politice din spatele cortinei”.

„Liga Studenţilor din Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi înţelege şi se solidarizează cu starea de nemulţumire generală existentă în rândul societăţii româneşti, stare generată de lipsurile economice, pe care criza le-a adus în casa fiecărui român. Considerăm că este nevoie de o schimbare structurală a mentalităţilor din România, schimbare care să ducă la un nivel de trai decent pentru orice român.

În calitate de promotor al drepturilor şi intereselor studenţilor gălăţeni şi drept girant al principiilor democratice, apolitice şi de non-violenţă, susţinem exercitarea dreptului la liberă exprimare prin metode de protest stradal paşnic, atunci când acestea sunt utilizate în ultimă instanţă.

Transmitem colegilor noştri din Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi, să participe la orice forma de protest paşnic, numai în cazul în care se identifică cu problemele semnalate şi să nu se lase influenţaţi sau ademeniţi de presiunile şi jocurile politice din spatele cortinei.

Totodată, ţinând cont de faptul că 2012 este un an electoral, atenţionăm toţi studenţii U.D.J. că există riscul ca factorii politici să încerce în orice sens să-i manipuleze în scopul rezolvării propriilor interese, mai mult sau mai puţin oneste”, se arată în comunicatul de presă remis redacţiei.

Citit 3804 ori Ultima modificare Marți, 17 Ianuarie 2012 11:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.