Un protest paşnic, nu şi cuminte - În marş pe străzile din oraş
Foto: Foto: Maria Măndiţă

Un protest paşnic, nu şi cuminte - În marş pe străzile din oraş
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După ce au stat, alături de pensionari, patru ore în faţa Prefecturii, tinerii au plecat iar în marş  

Pentru a treia zi consecutiv, gălăţenii au ieşit în stradă să îşi strige nemulţumirile. Mai puţini ca în week-end, dar energici, au scandat aceleaşi lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale, unele decente, altele obscene sau doar jignitoare la adresa preşedintelui Traian Băsescu şi a premierului Emil Boc.

Faţă de adunările populare de sâmbătă şi duminică, cea de ieri s-a desfăşurat, timp de trei-patru ore, în mod organizat. Oamenii s-au aflat în spatele unor garduri de protecţie montate de jandarmi, pe acestea aflându-se bannerele asociaţiilor care au cerut şi obţinut autorizaţii pentru proteste. Până la ora 17.00, protestul a decurs fără incidente, căci nu se poate cataloga drept incident faptul că oamenii au strigat „Jos PDL!” când l-au văzut ieşind din Prefectură pe liderul Ligii pentru Preşedinte. În schimb, după ora 17.00, un grup compact a decis deodată să iasă din perimetrul în care se aflau protestatarii şi să plece pe stradă, către Casa de Cultură a Sindicatelor. Dezorientaţi pentru un moment, jandarmii din zonă i-au urmat îndeaproape, în timp ce Cristea Toader, unul din organizatori, soma mulţimea să stea liniştită „pentru că nu avem autorizaţie de marş”.  

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Galaţi, locotenent Costin Barbu, a declarat că iniţiatorii marşului „vor fi identificaţi şi sancţionaţi funcţie de pericolul social al acţiunilor lor”. Barbu a subliniat şi faptul că până acum manifestanţii s-au exprimat paşnic, fără violenţă şi şi-a exprimat speranţa că la fel se vor comporta şi pe viitor.

Rămâne de văzut dacă cei care au plecat pe străzi vor fi traşi la răspundere, având în vedere exprimarea confuză a comunicatului de presă remis de Primăria municipiului Galaţi, în care se vorbeşte despre „aviz favorabil pentru desfăşurarea unor marşuri de protest în perioada 16-23.01.2012”.

Citit 2902 ori Ultima modificare Marți, 17 Ianuarie 2012 10:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.