Protestele continuă la Galaţi şi după reîntoarcerea lui Raed Arafat la Ministerul Sănătăţii

Protestele continuă la Galaţi şi după reîntoarcerea lui Raed Arafat la Ministerul Sănătăţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La trei ore de la momentul anunţat pentru începerea protestului (ora 13.00) în faţa Prefecturii judeţului Galaţi s-au strâns în jur de 50 de persoane, nu toţi fiind pensionari. Ca în fiecare zi de proteste, oamenii cer demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului şi flutură drapele.

Protestatarii au şi pancarde pe care au scris diverse mesaje, precum „Jos Mafia, Jos Băsescu!”,dar şi alte îndemnuri mult mai lungi: „Tot guvernul fură/Eu sunt român şi tac din gură/sunt şomer dar trăiesc bine/mulţi români trăiesc ca mine/Tac chitic, dar trăiesc bine?/Guvernul vă pune taxe/Fraţi români, nu staţi în case!”. 

Deşi au aflat că doctorul Raed Arafat se va reîntoarce la Ministerul Sănătăţii, gălăţenii spun că nu vor renunţa la proteste, căci, spun ei, nemulţumirile lor nu se referă doar la acest aspect punctual, ci în general la viaţa grea pe care o duc, rezultat al măsurilor actualei puteri. „Or să zică că fac remaniere, nu! Într-un copac, când arunci o piatră zboară nişte vrăbii dar după aia iar vin la loc. Mai bine să se taie tot copacul! Până nu va demisiona Băsescu şi Guvernul Boc nu vom renunţa la proteste”, au declarat oamenii.      

Aceasta este a patra zi în care la Galaţi au loc acţiuni de protest şi a doua zi de când manifestaţia se desfăşoară cu autorizaţie de la Primăria municipiului Galaţi. Organizatorii acţiunii de protest sunt trei asociaţii de pensionari - Asociaţia Pensionarilor România 2007, Asociaţia Europensionarilor din România şi Asociaţia Renaşterea Pensionarilor 2010. Alături de pensionari se află însă şi tineri, şomeri, muncitori etc. Protestul este autorizat să se desfăşoare până la ora 20.00.

Citit 1987 ori Ultima modificare Marți, 17 Ianuarie 2012 17:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.