Protestele continuă la Galaţi şi după reîntoarcerea lui Raed Arafat la Ministerul Sănătăţii

Protestele continuă la Galaţi şi după reîntoarcerea lui Raed Arafat la Ministerul Sănătăţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La trei ore de la momentul anunţat pentru începerea protestului (ora 13.00) în faţa Prefecturii judeţului Galaţi s-au strâns în jur de 50 de persoane, nu toţi fiind pensionari. Ca în fiecare zi de proteste, oamenii cer demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului şi flutură drapele.

Protestatarii au şi pancarde pe care au scris diverse mesaje, precum „Jos Mafia, Jos Băsescu!”,dar şi alte îndemnuri mult mai lungi: „Tot guvernul fură/Eu sunt român şi tac din gură/sunt şomer dar trăiesc bine/mulţi români trăiesc ca mine/Tac chitic, dar trăiesc bine?/Guvernul vă pune taxe/Fraţi români, nu staţi în case!”. 

Deşi au aflat că doctorul Raed Arafat se va reîntoarce la Ministerul Sănătăţii, gălăţenii spun că nu vor renunţa la proteste, căci, spun ei, nemulţumirile lor nu se referă doar la acest aspect punctual, ci în general la viaţa grea pe care o duc, rezultat al măsurilor actualei puteri. „Or să zică că fac remaniere, nu! Într-un copac, când arunci o piatră zboară nişte vrăbii dar după aia iar vin la loc. Mai bine să se taie tot copacul! Până nu va demisiona Băsescu şi Guvernul Boc nu vom renunţa la proteste”, au declarat oamenii.      

Aceasta este a patra zi în care la Galaţi au loc acţiuni de protest şi a doua zi de când manifestaţia se desfăşoară cu autorizaţie de la Primăria municipiului Galaţi. Organizatorii acţiunii de protest sunt trei asociaţii de pensionari - Asociaţia Pensionarilor România 2007, Asociaţia Europensionarilor din România şi Asociaţia Renaşterea Pensionarilor 2010. Alături de pensionari se află însă şi tineri, şomeri, muncitori etc. Protestul este autorizat să se desfăşoare până la ora 20.00.

Citit 1846 ori Ultima modificare Marți, 17 Ianuarie 2012 17:11

4 comentarii

 • postat de alfar
  Marți, 17 Ianuarie 2012 20:42
  arafat nu si-a dorit sa devina simbolul romaniei in strada. nu a dorit sa ajunga la un balcon si sa aplaude o personalitate politica ce-l imbratisa si el sa zimbeasca. el a demisionat pentru demnitatea personala si orgoliu profesional care i-au fost calcate brutal in picioare. ca a aprins fara voie flacara nemultumirii romanilor, asa a fost. ii dorim sa realizeze lucruri bune pentru serviciu de sanatate de urgenta si nu numai.
  0
  0
  Raportează
 • postat de romanul
  Marți, 17 Ianuarie 2012 19:28
  tov-ul e tov;ce poti sa-i ceri?
  0
  0
  Raportează
 • postat de un tov
  Marți, 17 Ianuarie 2012 18:06
  asa boule! taie tot copacul, ca tu l-ai plantat ...!
  0
  0
  Raportează
 • postat de alfar
  Marți, 17 Ianuarie 2012 17:08
  protestele pasnice din romania nu au ca tema numai d-l arafat. este o acumulare de nemultumiri ce nu se faceau auzite public prin gura si actiunile alesilor. o intrebare: de ce alesii nu au timp, chef, motivatie sau alte argumente sa ridice problemele cetatenilor votanti intr-un cadru legislativ si care poate nu ar fi dus la miscari de strada? de ce domnii alesi de popor dorm in scaune comode si o data cu preluarea functiilor uita de cei ce i-au ales PENTRU A LE APARA SI PREZENTA INTERESELE SI DOLEANTELE?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.