"Omul păianjen" fura din apartamentele gălăţenilor

"Omul păianjen" fura din apartamentele gălăţenilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În urma celor cinci percheziţii desfăşurate de poliţiştii gălăţeni, ieri dimineaţă, au fost aduse la audieri opt persoane, suspectate că ar fi spart mai multe locuinţe, în perioada noiembrie 2011-ianuarie 2012. Hoţii urcau prin tronson până la apartamentul vizat, după care intrau pe geamul de la baie şi furau tot ce le cădea în mână, de la bani până la mâncare.

„De la locuinţele celor opt persoane, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor mai multe telefoane mobile, parfumuri, bijuterii, precum şi un pistol tip Airsoft, un baston telescopic, două baionete, un pumnal şi mai multe cuţite”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratul de Poliţiei al Judeţului (IPJ) Galaţi, comisarul Cristina Tatulici.

„Dacă proprietarul era în casă, săream pe geam!”

Printre persoanele aduse la audieri se numără şi Dumitru de 32 de ani. Susţine că, în ultimele două luni şi ceva, a dat 25 de spargeri. „Nu urmăream un apartament în timpul zilei. Când se însera, vedeam unde nu e nicio lumină aprinsă şi mă urcam prin tronson, până la geamul de la baie, pe unde intram în casă. M-am urcat şi până pe bloc aşa. Nu îmi era frică pentru că sărăcia mă împingea la asta.

Odată, mai demult, am dat nas în nas cu proprietarul unui apartament de la etajul şapte şi am sărit de la geam, prin tronson, într-un moment de neatenţie al lui.  Asta făceam de fiecare dată, indiferent de etaj. Furam bijuterii, bani electrocasnice şi mâncare. N-am mâncat niciodată în apartament, împachetam mâncarea şi o luam cu mine”, povesteşte Dumitru.

Susţine că a fost crescut la o casă de copii şi că a mai fost închis odată pentru furt, la 17 ani. „Acolo mi-am stricat viaţa. Când am ieşit, nu aveam unde să locuiesc. Oricum, nu am furat pentru că vine iarna şi n-am unde să stau. Cât de greu ar fi, tot mai bine e în libertate. Dacă o să mai fac sau nu? Nu ştiu, nu pot să promit nimic”, încheie bărbatul.  Potrivit unui comunicat al IPJ, „bărbatul urmează să fie reţinut pe bază de ordonanţă pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, iar cercetările sunt continuate de poliţişti pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor”.

Citit 3024 ori Ultima modificare Marți, 17 Ianuarie 2012 17:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.