UPDATE - Drumuri blocate, trenuri anulate şi curse restricţionate cu bacul

UPDATE - Drumuri blocate, trenuri anulate şi curse restricţionate cu bacul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU, în afară de cele şapte drumuri naţionale din judeţul Galaţi (inclusiv digul, dintre Galaţi şi Brăila), închise de aseară de la ora 18.00, la această oră sunt 26 de căi de comunicaţii rutiere impracticabile (16 sunt blocate de zăpadă, iar pe trei drumuri judeţene circulaţia este îngreunată temporar).


Din cauza ninsorii abundente şi a sloiurilor imense care curg pe Dunăre, conducerea punctului de trecere bac a luat decizia suspendării curselor pe timp de noapte şi a restricţionării celor din timpul zilei. Potrivit directoarei Navrom Bac, Marilena Vasilache, dacă până ieri bacurile au încercat să menţină ritmul de 60 de minute între curse, începând din această dimineaţă se organizează doar patru curse pe zi, la orele 6:00, 10:00, 15:00 şi 17:00. „Cum drumurile sunt închise, organizăm cursele în general pentru pasageri”, a explicat Marilena Vasilache.

Potrivit declaraţiilor prefectului judeţului Galaţi, Paul Florea, în această dimineaţă a fost făcută o cerere pentru un elicopter SMURD care să transporte la Spitalul Judeţean Galaţi doi copii, unul de un an şi jumătate şi unul de 11 ani, din satul Cerţeşti. Un echipaj al Ambulanţei se află la copiii bolnavi încă de ieri, dar din cauza nămeţilor salvarea nu mai poate ajunge la Galaţi, pe şosea.

Prefectul a adăugat că efortul autorităţilor s-a concentrat toată noaptea pe aducerea la Galaţi a călătorilor prinşi de zăpadă în trafic. Au fost aduse în cursul nopţii peste 40 de maşini care veneau către judeţ dinspre Oneşti şi Valea Prahovei. În această dimineaţă, autorităţile caută soluţii pentru a deszăpezi 4,5 km din  DJ 253, astfel încât echipele Electrica să poată repara transformatorul afectat şi astfel să fie reluată furnizarea energiei electrice către 107 case din satul Călmăţui care nu mai primesc acest serviciu de ieri, a mai adăugat prefectul.


UPDATE 11:55 - Foarte multe trenuri Regio şi InterRegio sunt anulate, iar cele care circulă au calea deschisă de pluguri. Plugurile nu se pot deplasa cu mai mult de 30 de kilometri pe oră, de aceea, garniturile cărora le fac cale ajung în gări cu întârzieri foarte mari. Cele mai mari probleme sunt la sud şi la sud-vest de Galaţi, în judeţele Brăila şi Buzău.

„În Brăila-Buzău e viscol generalizat. Nu se vede nici în cer, nici în pământ. Vizibilitatea este foarte proastă, sub 100 de metri. Sunt foarte multe trenuri anulate atât în relaţia cu Bucureştiul, prin Buzău, dar şi în relaţia cu Constanţa, prin Făurei. Cele care circulă o fac doar cu plugul în faţă, care, dacă nu face nimic, merge cu 30 de kilometri pe oră, dar, dacă întâlneşte suluri de zăpadă, frezează zăpada cu viteza pe care i-o permite grosimea şi înălţimea sulului”, a declarat, luni, cu puţin înainte de prânz, Ionel Filimon, directorul Centrului Regional de Exploatare, Întreţinere şi Reparaţii din Galaţi al CFR SA.

Informaţiile au fost confirmate şi de compania feroviară de transport călători. „Avem probleme deosebite. Trenurile Regio spre Buzău sunt anulate. Am plecat încolo cu un tren InterRegio, care aşteaptă acum un plug la Brăila şi este deja în întârziere. Cu plugul a plecat, dimineaţă, şi trenul Intercity Galaţi - Bucureşti şi, pentru că plugul a mers cu circa 20 de kilometri pe oră, a avut o întârziere de 100 de minute”, a spus directorul Centrului Comercial de Călători din Galaţi, Ştefan Costin.

Probleme sunt şi la nord-vest de Galaţi, în judeţul Vrancea. „Deocamdată, nu vine niciun tren dinspre Mărăşeşti. Este greu de spus dacă va veni ceva după-amiază pentru că sunt anulate trenuri la fiecare jumătate de oră”, a declarat, în urmă cu câteva minute, un ceferist de la Informaţii, din Galaţi.

CFR Călători le recomandă clienţilor ca, înainte de efectuarea călătoriei, să se intereseze dacă nu cumva cursele pentru care au cumpărat bilet au fost anulate.

(Rodica Mişcalencu)


Citește și:

Nămeţi de peste doi metri înălţime pe străzile din Tecuci
În această după-amiază s-ar putea închide şi şcolile din municipiul Galaţi
Nu se circulă pe drumurile naţionale din Galati
Trafic dificil pe străzile din Galaţi - Primăria acţionează cu 35 de utilaje de deszăpezire

Citit 3851 ori Ultima modificare Luni, 06 Februarie 2012 13:08

9 comentarii

 • postat de anton
  Marți, 07 Februarie 2012 19:49
  mandita mincinoasa,mandita mincinoasa,mandita mincinoasa ....
  0
  0
  Raportează
 • postat de anton
  Marți, 07 Februarie 2012 15:00
  Mandita tata esti vraiste nu altceva,lansezi un zvon si nu ai argumente,poate ne lamuresti ce ai vrut sa spui cu infractorul candidat la primarie.Nea Mariano fii mai atent la balabusta asta ce scrie,ca te face de rusine
  0
  0
  Raportează
 • postat de mirela68
  Marți, 07 Februarie 2012 07:58
  Trenul care a plecat ieri dimineaţă la ora 6,40 din Galaţi spre Braşov a stat timp de 14 ore în Brăila şi apoi toată noaptea a stat în Făurei. În tren se află un grup de 80 de studenţi de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Au mai mult de 26 de ore de stat în tren şi nu se ştie când vor ajunge la destinaţie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de anton
  Luni, 06 Februarie 2012 21:52
  doamna mandita,odata revenita la serviciu,spuneti-ne odata cine este fostul detinut care vizeaza fotoliul de prim gospodar? va voi trimite mesaje pana raspundeti,plus ca asa ar fi corect pentru noi amaratii care va cumparam inca ziarul
  0
  0
  Raportează
 • postat de andi
  Luni, 06 Februarie 2012 18:58
  iti reamintesc ca iarna nu-i ca vara, te uiti la prognoza meteo, te gandesti ca trenul s-ar putea sa ramana inzapezit si nu mai pleci. simplu
  0
  0
  Raportează
 • postat de Simona
  Luni, 06 Februarie 2012 13:30
  Andi, ar fi putut sa anuleze cursa, zic eu. Cred ca toti am fi preferat sa stam acasa inca o noapte, decat in tren. Plus ca ar mai fi putut adauga macar doua vagoane la trenul care a plecat dimineata din Galati, stiind ca trebuie sa ia si calatorii blocati la Ianca. Dupa mintea ta este perfect normal ce s'a intamplat, sa inteleg?
  0
  0
  Raportează
 • postat de andi
  Luni, 06 Februarie 2012 12:40
  Simona, dupa mintea ta, ce-ar fi putut sa faca cei de la cfr?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Simona
  Luni, 06 Februarie 2012 12:35
  Trenul InterRegio care trebuia sa plece aseara inspre Bucuresti Nord la ora 18:10(si a plecat de fapt cu vreo 90 de minute intarziere) a ajuns de abia acum(12:32) in Bucuresti. Au ramas inzapeziti la 20 de kilometri dupa Ianca si au stat acolo pana a venit InterCity'ul de dimineata din Galati sa'i ia. Frumos.
  0
  0
  Raportează
 • postat de informatii eronate s.a.
  Luni, 06 Februarie 2012 10:38
  tin sa precizez ca nici trenurile intre galati si marasesti nu circula! am sunat la informatii cfr, imi zic ca trenul 7573 marasesti-galati, circula, stau ca prostul in gara o ora, ca apoi sa imi zica seful statiei ca de fapt nici nu a plecat din marasesti!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.